Kosmētikas ražotāja "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums pirmajā ceturksnī audzis par 7,4%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Madara Cosmetics
Madara Cosmetics Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kosmētikas ražotāja AS "Madara Cosmetics" pirmajā ceturksnī strādāja ar 4,81 miljona eiro konsolidēto neauditēto apgrozījumu, kas ir par 7,4% vairāk, salīdzinot ar pērnā gada pirmo ceturksni, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Apgrozījums Eiropas Savienības valstīs, izņemot Latviju, pieauga par 14%, savukārt Latvijā apgrozījums kritās par 2%, bet ārpus Eiropas Savienības - par 4%.

Covid-19 augstie rādītāji vairākās uzņēmuma fokusa valstīs janvārī un februārī, kā arī karadarbība Ukrainā pirmajā ceturksnī samazināja tirgus aktivitāti vairākos uzņēmuma tirgos, teikts paziņojumā biržai. Neskatoties uz minētajiem faktoriem, uzņēmuma piegādes ķēžu darbība ir stabila, uzņēmumam ir pietiekami gatavās produkcijas un izejmateriālu, izejvielu krājumi nākamajiem periodiem.

Pirmajā ceturksnī 66% no apgrozījuma tika gūti Eiropas Savienības (ES) valstīs, izņemot Latviju, 27% - Latvijā, bet 7% - ārpus ES. Tiešās e-komercijas īpatsvars mātesuzņēmuma apgrozījumā veidoja 39%, kas ir kritums par sešiem procentpunktiem, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn.

Paziņojumā biržai teikts, ka pirmajā ceturksnī "Madara Cosmetics" sākusi "print-on-demand" biznesu. "Selfnamed" pašapkalpošanās vietnē ir iespēja pasūtīt sejas, ķermeņa un matu kopšanas produktus ar savu dizainu, sākot no vienas vienības.

Vadības iepriekš paziņotais apgrozījuma mērķis 2023.gadam joprojām ir 27 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka 2021.gada pirmajā ceturksnī "Madara Cosmetics" strādāja ar 4,48 miljonu eiro apgrozījumu.

"Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 19,366 miljoni eiro, kas ir par 20,5% vairāk nekā 2020.gadā, bet koncerna peļņa palielinājās par 6,4%, sasniedzot 3,665 miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka "Madara Cosmetics" koncerns 2020.gadā strādāja ar 16,075 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 39,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 3,445 miljoni eiro.

Kompānijas lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (23,93%), Lote Tisenkopfa-Iltnere (23,77%), Somijas "Transmeri Group Ab" (22,94%), Liene Drāzniece (6,79%) un Zane Tamane (6,45%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu