Konkursā tiek meklēts Mūzikas akadēmijas rektors, mēnešalga 4385 eiro pirms nodokļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas ēka Kr.Barona ielā.
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas ēka Kr.Barona ielā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija ir izsludinājusi konkursu uz rektora amatu.

Pašlaik akadēmijas rektors ir Guntars Prānis, kurš amatā ir kopš 2017.gada un kuram šogad beidzas pilnvaru termiņš. Arī jaunajā konkursā augstskolas vadītājs tiks izraudzīts uz piecu gadu termiņu, kas sāksies no 2022.gada 23.augusta.

No kandidātiem tiek sagaidīts zinātnes vai profesionālais doktora grāds mākslās vai profesora akadēmiskais amats mākslas jomā jebkurā Latvijas vai ārvalstu augstākās izglītības institūcijā, sasniegumi zinātnē vai mākslās, izcilība savā profilā, iegūta vadības pieredze, nevainojama reputācija, izpratne par izglītības sistēmu kopumā un kultūrizglītības sistēmu Latvijā, zināšanas par mūzikas un skatuves mākslas nozares tirgus tendencēm, izpratne par finanšu plānošanu un budžeta izlietojuma pārraudzību u.tml.

Kā nepieciešamās vadības kompetences norādītas komandas vadīšana, darbinieku motivēšana un attīstīšana, pārmaiņu vadīšana, lēmumu pieņemšana un atbildība, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, stratēģiskais redzējums un citas.

Rektora mēnešalga pašlaik noteikta 4385 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Rektora amata kandidāti var pieteikties līdz 17.jūnijam. Atlasīto rektora amata kandidātu pārrunas un intervijas ar augstskolas padomes locekļiem plānotas 22.jūnijā, bet rektora amata kandidātu publiskās debates - 29.jūnijā plkst.11 akadēmijas Lielajā zālē, kam plkst.14 sekos rektora vēlēšanas Satversmes sapulcē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu