Laiks parūpēties par sevi! Viedpulkstenis pašsajūtas uzlabošanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Darbiem un ikdienas pienākumiem ņemot virsroku, bieži vien laiks sev paliek otrajā plānā, taču vasaras atvaļinājumu laiks ir iespēja veltīt laiku savas labsajūtas veicināšanai un spēku atgūšanai līdz rudens sākumam. Lai šovasar parūpētos par sevi, var palīdzēt dažādi viedpalīgi, kā, piemēram, viedpulkstenis, kas palīdz sekot līdzi veselības rādītājiem un atgādina par dienā nepieciešamo fizisko aktivitāšu un ūdens daudzumu.

Mazāk stresa un vairāk miera

Darba nedēļas uzdevumiem krājoties nebeidzamā darāmo darbu sarakstā, ikviens var izjust palielinātu stresa daudzumu, kas ietekmē gan ķermeņa, gan prāta mundrumu. Vasaras atvaļinājums var būt piemērots laiks, lai piekoptu vingrinājumus stresa samazināšanai, tādējādi veidojot jaunu ikdienas ieradumu.

“Ikdienas straujais ritms var izraisīt stresu teju ikvienam, taču tas nenozīmē, ka ar to ir jāsamierinās. Mūsdienās viedpulksteņi ir aprīkoti ar vairākām veselības uzraudzības funkcijām, kas analizē valkātāja veselības rādītājus un sniedz zinātniski pamatotus ieteikumus. Huawei Watch GT 3 Pro brīdina tā valkātāju par izmaiņām, kas ir radītas paaugstināta stresa dēļ, salīdzinot konkrētos rādītājus ar rādītājiem miera stāvoklī. Ja stress tiek novērots ilgstoši, ierīce piedāvā nomierinošus elpošanas vingrinājumus, kas palīdz stabilizēt sirdsdarbības ātrumu un skābekļa līmeni asinīs,” skaidro Mikus Tillers, Huawei produktu apmācību vadītājs.

Kvalitatīvs miegs – pamatu pamats

Pašsajūtas uzlabošanai ļoti būtiska ir miega kvalitāte, jo miega laikā ķermenis atjauno noslogotās muskuļu grupas un sagatavo prātu jaunam dienas sākumam.

“Bieži vien mēs neapjaušam, cik slikta ir mūsu miega kvalitāte, līdz neizmēģinām viedpulksteni ar miega monitoringa funkciju. Huawei Watch GT 3 Pro ar Huawei TruSleep 2.0 miega uzraudzības algoritmu nosaka galvenās miega fāzes, miega kvalitātes rādītājus un sniedz personalizētus padomus, kā iegūt iespējami labāko nakts atpūtu. Nereti izrādās, ka fizisko aktivitāšu trūkums ir viens no iemesliem nekvalitatīvam naktsmieram. Tāpēc viedpulksteņa vispusīgais funkciju klāsts palīdzēs valkātājam pielāgot ikdienā vēlamo fizisko aktivitāšu daudzumu labākai miega kvalitātei,” norāda M. Tillers.

Fiziskās aktivitātes laimes hormonu veicināšanai

Kaut gan vasara ir gada karstākā sezona, tas ir arī laiks, kad baudīt dažādas aktivitātes svaigā gaisā, uzsūcot dabīgo D vitamīnu no saules stariem. Vasaras karstākās dienas visdrīzāk nebūs piemērotas jaudīgākajām treniņu programmām, taču siltais laiks paver iespējas daudziem citiem sporta veidiem.

Viena no vasaras iemīļotākajām fiziskajām aktivitātēm ir peldēšana. Šis sporta veids ne tikai ļaus izkustināt vairākas muskuļu grupas vienlaicīgi, bet arī sniedz patīkamu atvēsinājumu vasaras karstajās dienās. Atvaļinājums vai gara darba diena – vakara pelde būs ideāla aktivitāte spēku atgūšanai. “Šajā gadījumā noderēs Huawei Watch GT 3 Pro brīvās niršanas funkcija, kas analizē ierīces valkātāja ieniršanas ātrumu, ilgumu un dziļumu, kā arī piedāvā elpas aizturēšanas praktizēšanas vingrinājumus. Ar šo viedo funkciju niršana Latvijas ūdenstilpnēs būs aizraujošāka un efektīvāka,” stāsta M. Tillers.

Tāpat vasarā var atbrīvoties no darba nedēļā uzkrātās negatīvās enerģijas, spēlējot pludmales volejbolu, basketbolu vai pat badmintonu turpat mājas pagalmā. Ne tikai būs pavadīts vērtīgs laiks draugu un tuvinieku lokā, bet arī izkustināts ķermenis, uzkrājot vērtīgos laimes hormonus.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu