"Bitcoin" kurss nokrities zem 23 000 dolāru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kriptovalūta.
Kriptovalūta. Foto: Dado Ruvic

Investoru panikas dēļ kriptovalūtas "Bitcoin" kurss pirmdien krities līdz zemākajam līmenim pēdējo 18 mēnešu laikā, noslīdot zem 23 000 ASV dolāru.

Investoriem cenšoties atbrīvoties no riskantajiem aktīviem, pasaules slavenākās kriptovalūtas kurss sācis strauju kritumu tikai septiņus mēnešus pēc tam, kad bija sasniedzis rekordaugstu līmeni.

Paniku vairojis apstāklis, ka kriptoaizņēmumu platforma "Celsius Network" uz laiku apturējusi izmaksas, to pamatojot ar tirgus nestabilitāti.

"Bitcoin" kursa kritums paātrinājās, kad par izmaksu apturēšanu paziņoja arī viena no lielākajām kriptovalūtas biržām "Binance", kas gan ieteikusi izmantot citas platformas.

Pasaules biržās akciju kursi piedzīvo strauju kritumu kopš piektdienas, kad parādījās dati par ASV inflācijas pieaugumu, sasniedziet augstāko līmeni pēdējo četru desmitgažu laikā.

Tas raisījis bažas par globālo lejupslīdi un mudinājis investorus atbrīvoties no tādām riskantām kriptovalūtām kā "Bitcoin", nomainot to pret tādiem tradicionāliem un drošiem uzkrāšanas līdzekļiem kā, piemēram, ASV dolārs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu