Timma atstājis darbu "Latvijas pasta" valdē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas Pasts" administrācijas ēka.
VAS "Latvijas Pasts" administrācijas ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Darbu VAS "Latvijas pasts" valdē atstājis valdes loceklis Agris Timma, liecina "Firmas.lv" informācija.

Timma uzņēmuma valdē strādāja no 2017.gada 5.jūlija, un viņa pilnvaru termiņš bija noteikts pieci gadi.

Izmaiņas kompānijas valdē Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas trešdien, 29.jūnijā.

Darbu "Latvijas pasta" valdē turpina valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns un valdes locekļi Kristaps Krūmiņš un Anda Ozola.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasta" padome 2022.gada marta sākumā izsludināja konkursu uz uzņēmuma valdes priekšsēdētāja un četru valdes locekļu amatiem. Konkursā kopumā tika saņemti 78 kandidātu pieteikumi.

Konkursa kandidātu vērtēšana notiek četrās kārtās un Nominācijas komisija plāno līdz 2022.gada jūlija sākumam pabeigt kandidātu izvērtēšanu un pieņemt lēmumu par virzāmajiem kandidātiem.

Valdes priekšsēdētāja jeb galvenā izpilddirektora (CEO) atbildībā būs uzņēmuma, komandas un iesaistīto pušu vadība.

Valdes locekļa ar atbildību finanšu vadības jomā jeb galvenā finanšu pārvaldes direktora pienākumi paredz uzņēmuma finanšu jautājumu vadīšanu.

Valdes loceklis ar atbildību biznesa attīstības jomā jeb biznesa attīstības pārvaldes direktors būs atbildīgs par kapitālsabiedrības ieņēmumiem, kā arī par visu produktu un pakalpojumu pārdošanu.

Valdes locekļa ar atbildību operacionālās darbības vadības jomā jeb biznesa operacionālās vadības direktora pienākumi ietvers ar kapitālsabiedrības un tās meitasuzņēmumu darbību saistītā materiāltehniskā nodrošinājuma efektīvu un kvalitatīvu vadīšanu un pārraudzīšanu, lai veicinātu uzņēmuma stratēģijas, mērķu un darbības rādītāju.

Savukārt valdes loceklis ar atbildību tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā jeb tehnoloģiju un digitālās transformācijas pārvaldes direktors vadīs un pārraudzīs tehnoloģijas un tehnoloģiskos procesus un to efektīvu un kvalitatīvu pieejamību, tehnoloģiju attīstību, kā arī digitālo transformāciju.

Mēneša bruto atlīdzība valdes loceklim noteikta 7362 eiro apmērā, bet valdes priekšsēdētājam - 8180 eiro.

"Latvijas pasta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 105,3 miljoni eiro, kas ir par 11,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi sasniedza 1,2 miljonus eiro pretēji peļņai gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3200 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu