"Dinamo Rīga" peļņa pērn sasniegusi 1,95 miljonus eiro (1)

Laura Ozoliņa
, TVNET Financenet | KLIK Bizness žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Kontinentālās hokeja līgas spēle starp Rīgas "Dinamo" un  Ķīnas Kunlun "Red star" komandām ''Arēnā Rīga''.
Kontinentālās hokeja līgas spēle starp Rīgas "Dinamo" un Ķīnas Kunlun "Red star" komandām ''Arēnā Rīga''. Foto: Zane Bitere/LETA

Hokeja klubam AS "Dinamo Rīga", vismaz finansiāli, 2021.gads tika aizvadīts ar labiem rezultātiem. Ne vien apgrozījums pieaudzis par 45,5% - līdz 13,4 miljoniem eiro, bet gads arī noslēgts ar 1,95 miljonu eiro peļņu, liecina datubāzē "Lursoft" iesniegtais uzņēmuma gada pārskats.

2020.gadā "Dinamo Rīga" zaudējumi sasniedza 1,728 miljonus eiro. Turklāt ar zaudējumiem klubs bija strādājis arī 2019. un 2018.gadā. 

Pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka hokeja komanda "Dinamo Rīga" turpināja dalību Kontinentālās Hokeja Līgas (KHL) čempionāta 2020./2021.gada sezonas ietvaros, kā arī uzsāka 2021./2022.gada spēļu sezonu. Savukārt "HK Rīga" arī turpināja dalību Jaunatnes Hokeja Līgas (MHL) čempionātā 2020./2021.gada sezonas ietvaros, kā arī uzsāka nākamās sezonas sacensības. Tāpat 2021.gadā tika turpinātas aktivitātes reklāmas jomā, lai nodrošinātu uzņēmuma zīmola atpazīstamību.

"Galvenie saimnieciskās darbības ieņēmumi ir no reklāmas pakalpojumu sniegšanas, jo abonementu un biļešu tirdzniecība būtiski samazinājās Covid-19 pandēmijas ietekmē,

savukārt būtiskākās saimnieciskās darbības izmaksas veido atlīdzība hokeja spēlētājiem, komandu treneriem, ledus arēnu pakalpojumi treniņu un spēļu laikā, kā arī piedalīšanās izbraukuma spēlēs. 

Saskaņā ar uzņēmuma iesniegto informāciju 2021.gadā uzņēmumā vidēji nodarbinātas 99 personas, tostarp 5 valdes locekļi un 4 padomes locekļi. 

Padomes locekļi pērn atlīdzību nav saņēmuši, taču valdes locekļiem kopumā izmaksāti 105,6 tūkstoši eiro. Pārējiem 90 darbiniekiem, kas ietver arī hokeja spēlētājus, kopumā par darbu samaksāti 4,16 miljoni eiro.

Jāpiebilst, ka šobrīd uzņēmuma padome ir samazināta līdz 3 cilvēku sastāvam, bet valdes loceklis palicis tikai viens.

Vadības ziņojumā atzīmēts, ka 2021.gadā gūtās peļņas rezultātā "Dinamo Rīga" vairs nav negatīvs pašu kapitāls, kāds tas bija izveidojies iepriekšējo gadu zaudējumu dēļ. 

Savukārt, skaidrojot, ar kādiem būtiskiem riskiem un neskaidriem apstākļiem uzņēmums saskaras, pārskatā minēts, ka būtiskākais no riskiem ir reklāmas līdzekļu piesaiste ilgtermiņā, ar Covid-19 pandēmiju noteiktie ierobežojumi spēļu apmeklēšanai klātienē, kā arī sankciju pret Krieviju izraisītās sekas - nepabeigta 2021./2022.sezona un izstāšanās no visām KHL struktūrām. Zināms, ka hokeja kluba turpmākā dalība KHL čempionātā nenotiks arī 2022./2023.gada sezonā.

Kompānijas vadība atzīst, ka lēmums izstāties no visām KHL struktūrām būtiski ietekmē "Dinamo Rīga" spēju turpināt saimniecisko darbību pēc iepriekšējo gadu principiem. Vienlaikus uzsvērts, ka kompānija ir būtiski samazinājusi visas izmaksas, un aktīvi meklē iespējas turpināt darbību citās, ar hokeja attīstību Latvijā, saistītās jomās un izskata iespējas piedalīties citos čempionātos.

Lai gan pārskatā atzīmēts, ka, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju pasaulē saistībā ar noteiktajām sankcijām pret Krieviju, un ar Covid-19 ierobežojošo pasākumu sekām, kas ievērojami skar ekonomikas attīstību valstī un pasaulē, nav paredzams kā situācija varētu attīstīties nākotnē, un līdz ar to pastāv ekonomikas attīstības nenoteiktība, tāpat uzsvērts, ka

"pagaidām Sabiedrības vadība ir pārliecināta, ka tai izdosies atrast jaunus darbības veidus un Sabiedrība darbosies ne tikai 12 mēnešus pēc šī gada pārskata parakstīšanas datuma, bet vēl ilgāk."

Tiesa, jau nākamais teikums ir, ka šis secinājums balstās uz izformāciju, kas ir pieejama šī finanšu pārskata parakstīšanas brīdī un turpmāko notikumu ietekme uz Sabiedrības darbību nākotnē var atšķirties no vadības izvērtējuma. Pārskats iesniegts 14.jūnijā.

Kā "Dinamo Rīga" izvirzītie mērķi norādīti: atrast finansējumu turpmākai darbībai, lai sabiedrība varētu strādāt pie jaunu virzienu attīstības, analizētu situāciju hokeja spēlētāju apritē un piesaistītu hokeja spēlētājus.

Vienlaikus atzīmēts, ka uzņēmums neplāno veikt darbības ar akcijām, atvērt filiāles vai pārstāvniecības ārvalstīts, kā arī nesaskata riskus, kur būtu nepieciešama tā rīcībā esošo finanšu instrumentu izmantošana. Tāpat "Dinamo Rīga" vadība pauž cerību, ka situācija ar Covid-19 uzlabosies un neatstās vairs tik būtisku ietekmi uz turpmāko darbību, piemēram, varēs rīkot spēles ar skatītāju piedalīšanos.

2020.gadā "Dinamo Rīga" strādāja ar 9,21 miljona eiro apgrozījumu un zaudējumiem 1,728 miljonu eiro apmērā. 

Kompānija reģistrēta 2008.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,916 miljoni eiro. Kā patiesais labuma guvējs norādīts Juris Savickis. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu