Izaugsmes programmas “Beat It” izlaidums un šī gada sapņu piepildītāja

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Studēt ārzemēs, īstenot savu biznesa ideju, padarīt pasauli labāku ar savu sociālo projektu, kļūt par dziedātāju, interjera dizaineri, juristi vai sociālo tīklu satura veidotāju – par šādiem sapņiem plecu pie pleca kopā ar savām mentorēm – spēcīgām Latvijas sievietēm – izaugsmes programmā “Beat It” cīnījās tās dalībnieces. Ar košu pasākumu noslēgusies pirmā programmas sezona un galveno balvu – 1000 eiro sava sapņa īstenošanai – kā motivētākā no dalībniecēm saņēma Katrīna Bīriņa, kuras mērķis bija izcili apgūt 3D modelēšanu.

Lai prezentētu programmas gaitā paveikto un nosvinētu meiteņu panākumus, noslēguma pasākumā tikās programmas dalībnieces – jaunietes vecumā no 16 līdz 21 gadam, kā arī viņu mentores un lektores – sievietes, kuras daudz sasniegušas un ir augsti novērtētas jomas profesionāles: programmas patronese Jana Trapāne, dizaina biroja līdzdibinātāja Inguna Elere, jogas skolotāja, bijusī Valsts prezidentu un ārlietu ministra padomniece Sandra Sondore, cilvēktiesību aktīviste Beata Jonite, arhitekte Brigita Bula, inovāciju vadības uzņēmuma vadītāja Līva Pērkone u.c.

“Tiek daudz runāts par sieviešu lomu biznesā un paritāti visās dzīves sfērās. Tomēr aktuālie pētījumi vēl aizvien rāda: lai gan iedzīvotāji dzimumu līdztiesību uzskata par svarīgu vērtību un vēlas dzīvot līdztiesīgā sabiedrībā, reālā situācija vēl ir tālu no vēlamās. Ar izaugsmes programmu “Beat It” es vēlējos sniegt savu ieguldījumu līdztiesīgas sabiedrības veidošanā, vēlējos padot roku tām jaunajām sievietēm, kuras vēl ir tikai sava ceļa sākumā. Šodien redzu, ka “Beat It” patiesi ir ne tikai iedvesmojusi jaunietes, bet ļāvusi viņām noticēt savai varēšanai un spert pirmos būtiskos soļus pretim savu sapņu īstenošanai dzīvē,” tā programmas patronese Jana Trapāne par programmas mērķi noslēguma pasākumā.

Darbu katra pie sava unikāla plāna jeb ceļa kartes, kas vedīs uz sapņu piepildījumu, meitenes kopā ar savām mentorēm sāka jūlija sākumā. Noslēguma pasākumā viņas izstādes veidā prezentēja paveikto – kā soli pa solim ir iecerējušas nodibināt starptautisku lasītāju klubu un sporta klubu tikai sievietēm, radīt savu apakšveļas līniju, kļūt par teicamu juristi, izveidot mākslas un terapijas studiju bērniem, organizēt “zero waste” festivālu, studēt ārzemēs arhitektūru un digitālo mārketingu, kā arī piepildīt citus savus mērķus.

Marijas Naumovas audzēkne, kuras sapnis ir kļūt par dziedātāju, pasākuma viesus pārsteidza, kāpjot uz skatuves un izpildot Alicia Keys skaņdarbu “Girl on Fire”. Programmas laureāte Katrīna Bīriņa, kuras mentore ir LIKTA 5G eksperte un “Riga TechGirls” līdzradītāja Elīna Lidere, apmeklētājiem nodemonstrēja pašas izstrādātās video spēles. Savukārt citas programmas dalībnieces jau paguvušas iestāties sapņu augstskolā, nodibināt savu pirmo uzņēmumu un pārsteigt līdzcilvēkus ar neticamu apņēmību sekot saviem mērķiem.

Pasākuma noslēgumā visas dalībnieces ar uzstāšanos sveica dziedātāja Aija Vītoliņa. Meitenes mājās devās ne vien ar diplomiem, bet arī ar skaidriem plāniem, kā savus sapņus vērst par īstenību.

Savukārt programmas laureāte, rīdziniece Katrīna Bīriņa saņēma 1000 eiro stipendiju sava sapņa īstenošanai.

Iecerēts, ka programma savu darbību turpinās un jaunas dalībnieces uzņems nākamvasar.

Plašāk ar programmu un visām tās dalībniecēm un mentorēm var iepazīties "Egoistes" rakstos:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu