"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" ražos tramvajus savai pilsētai

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Daugavpils tramvajs. Ilustratīvs attēls
Daugavpils tramvajs. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Uzņēmumi AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" (DLRR) un AS "Daugavpils satiksme" trešdien parakstījuši līgumu par četru četrasu tramvaju vagonu piegādi, portālam TVNET pastāstīja DLRR pārstāvji.

Tramvaji tiks piegādāti iepirkumu procedūras "Videi draudzīgu tramvaju vagonu iegāde Daugavpils pilsētā" ietvaros, un līguma kopējā summa ir 7,4 miljoni eiro atbilstoši Daugavpils pilsētas pašvaldības Centralizēto iepirkumu nodaļas Iepirkumu komisijas 27. septembra lēmumam.

DLRR pārstāvji atzīmē, ka iepirkumā piegādājamos tramvaju vagonus ražos uz vietas savā rūpnīcā Daugavpilī, tādējādi uzsākot jaunu darbības virzienu.

"Tramvaju ražošanas sākšana Daugavpilī ir stratēģiskas nozīmes notikums, jo līdz ar šo pasūtījumu varam likt lietā rūpnīcas kompetenci un iespējas, kas, savukārt, ļaus parādīt mūsu priekšrocības pasūtītājiem arī ārpus Latvijas robežām," atzīmē DLRR padomes priekšsēdētāja Anastasija Udalova.

Tāpat viņa norāda, ka Eiropā, un it sevišķi Austrumeiropā, ir būtisks pieprasījums pēc tramvajiem tieši vidēju un mazu pilsētu segmentā, kas būs DLRR tramvaju vagonu ražošanas galvenais mērķa tirgus.

Saskaņā ar sniegto informāciju tramvaju ražošana tiek uzsākta nekavējoties, bet to piegādes termiņš ir 2023. gada nogale.

Udalova arī uzsver, ka papildus jau DLRR spēcīgām pozīcijām dzelzceļa transporta tirgū, tramvaju vagonu ražošana veicinās Daugavpils veidošanos par būtisku transporta nozares centru reģionā, kas attiecīgi radīs jaunas, kvalitatīvas darba vietas un ieņēmumus pilsētai un Latgalei.

DLRR dibināta 1866.gadā. Tās lielākais akcionārs un patiesais labuma guvējs ir Igaunijas pilsonis Oļegs Osinovskis. 2020.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 46,76 miljoni eiro, bet peļņa - 2,07 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu