Skaistas, modernas un intriģējošas - Ziemassvētku dāvanas pašiem tuvākajiem

Jānis Vēvers
, Tehnoloģiju apskatnieks, žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pilsētu un ciemu centros iemirdzoties gaismas virteņu izgaismotām eglēm, radiostacijās aizvien biežāk skanot Ziemassvētku dziesmām un veikalos goda vietu ieņemot tematisku dekorāciju stendiem, ilgi gaidīto svētku tuvums ir sajūtams pat bez ielūkošanās kalendārā. Pēc divu gadu pārtraukuma Ziemassvētkus un Jaungadu atkal varēsim svinēt plašākā radu un draugu pulkā, tādēļ satikšanās prieku gribas izrādīt ar labu cienastu, neviltotu sirsnību un arī tik ļoti ierastajām un gaidītajām dāvanām. Šoreiz ekonomiskās situācijas dēļ raibo kastīšu zem eglītes varētu būt mazāk, un tieši tādēļ labāk, lai tās ir vērtīgākas un noderīgākas.

Izrādām rūpes par veselību

Ja vēlaties izrādīt patiesas rūpes par tuvinieku veselību, tad dāvana tālu nav jāmeklē.

Rudenī Huawei prezentēja pirmo viedpulksteni, kas spēj pats saviem spēkiem regulāri mērīt asinsspiedienu un izveidot elektrokardiogrammu.

Watch D nav nepieciešama pirmo mērījumu saskaņošana ar medicīnisku mērierīci vai īpaša konfigurēšana. Tas vienkārši jāuzliek uz rokas, jāizveido mērījumu grafiks un ierīce sāks savu darbu, noteiktajā laikā aicinot veikt mērījumu. Par to parūpējas piepūšams gaisa spilvens, kas piestiprināts zem trīs centimetrus platās, gumijotās siksniņas, inovatīvs gaisa sūknis un specializēti sensori. Lietotājam vien jāapsēžas krēslā taisnā pozā, nesakrustotām kājām, jāpaceļ roka ar pulksteni sirds augstumā, ar otru plaukstu atbalstot elkoni, un aptuveni minūti jāpasēž bez plašām kustībām un runāšanas. Mērīšanas laikā spilvens piepūšas un saspiež plaukstas locītavu, un sensori nolasa asinsspiedienu. Kā ierasts, visi mērījumu rezultāti tiek uzkrāti un ir aplūkojami Health mobilajā lietotnē.

Foto: Publicitātes foto

41 gramu smagais, atbilstoši IP68 mitruma noturības standarta prasībām sertificētais Watch D labi veic arī citas viedpulksteņa funkcijas. Tas skaita soļus, rēķina patērētās kalorijas, mēra pulsu, stresu, miega kvalitāti, skābekļa piesātinājumu un ādas temperatūru, spēj monitorēt ķermeņa reakciju uz vairāk nekā 70 sporta veidu radīto slodzi, piedāvā izveidot treniņu grafiku un pārvietošanās laikā kartē zīmē pieveikto maršrutu.

Krāsainajā 1,64 collu AMOLED displejā var lasīt ziņojumus no piesaistītā viedtelefona, aplūkot laika prognozi un redzēt ienākošos zvanus. Daudzveidīgā ierīce, kas ar vienu uzlādi darbojas aptuveni 7 dienas, nopērkama par 349 eiro, kas ir mazāk nekā 15 eiro mēnesī, ja tiek noformēta 24 mēnešu nomaksa.

Iepriecinām fotografēšanas entuziastus

Fotografēšanas cienītājus izdosies iepriecināt ar viedtelefonu, ko prominentie mobilo ierīču kameru vērtētāji DXOMARK atzinuši par šā brīža labākās fotokameras īpašnieku.

Tas ir Huawei jaunākais flagmanis Mate 50 Pro. Šis telefons pieejams divās modifikācijās. Klasiskā par 1299 eiro un oranžā vegānās ādas versija par 1399 eiro. Orange Vegan Leather modelis atšķiras kā ar apdares materiālu, tā ar īpaši nocietinātu korpusu – 10 reizes izturīgāku aizsargstiklu un spēju pārciest iegremdēšanu 6 metrus dziļi ūdenī.

Foto: Publicitātes foto

Abu versiju Mate 50 Pro redzamākā daļa ir apaļā izcilnī iestrādātā Ultra Aperture XMAGE kameru sistēma. Galvenajai ir 50 megapikseļu attēla sensors un F1.4 atvērums, kas ļauj uztvert par 24% vairāk gaismas nekā iepriekšējā modelī. Tādēļ ar augstu kvalitāti izceļas kā dienā, tā naktī uzņemtās fotogrāfijas. Tikmēr 64 MP kamera ar 3.5x periskopisku lēcu gādā par 100x tālummaiņu, bet 13 MP platleņķa palīdz kadrā ietilpināt vairāk objektu.

6,74 collu OLED ekrānā attēlu veido 2616x1212 punktu un tas spēj attēlot vairāk nekā miljards toņu. Video un datorspēļu cienītāji novērtēs HDR10+ atbalstu un 120 hercu atsvaidzes intensitāti, kā arī iespaidīgo 570 nitu spilgtumu. 4700 mAh akumulators ar vienu uzlādi spēj atskaņot video līdz pat 17 stundām no vietas. Savukārt uzlādei komplektā iekļauts 66W lādētājs, kas elektrības krājumus līdz 80% atzīmei iepilda aptuveni 30 minūtēs.

Mirdzumam jaunieša acīs

Jauniešus viegli var sajūsmināt ar citu Huawei jaunumu – viedtelefonu nova 10 Pro.

Tas ir divreiz lētāks par Mate 50 Pro, taču piedāvā jauniešus intriģējošas iespējas. Pirmā ir ārkārtīgi pievilcīgais dizains.

Jo īpaši zvaigžņoti sudrabainajam modelim. Tā aizmugurējo vāku klāji sīki, taču sataustāmi kristāliņi, kas gaismā patīkami zaigo. Savukārt ovālo aizmugurējās kameras bloku ieskauj zeltīta līste.

Foto: Publicitātes foto

Tā kā jauni cilvēki daudz laika pavada, veroties ekrānā, nova 10 Pro ir plašs un kvalitatīvs 6,78 collu OLED displejs ar 2650 x 1200 pikseļu izšķirtspēju un 120 hercu atsvaidzes intensitāti. Tas spēj attēlot 1,07 miljardus toņu, tādēļ attēls ir apskaužami krāšņs. Ekrāns ir veidots 3D dizainā ar nolocītām sānu malām, tādēļ lietderīgi izmantots viss korpusa laukums un dizaineriem izdevies radīt ļoti plānu un vieglu ierīci. Tā ir 6,88 milimetrus bieza un sver vien 168 gramus.

Vēl viena jauniešus priecējoša iezīme ir duālā priekšējā fotokamera, kas spēj uzņemt pat 60 MP attēlu.

Līdz ar to pašportretu var izdrukāt krietna plakāta izmērā. Divas kameras arī parūpējas par lielāku savāktās gaismas apjomu, tādēļ selfiji teicami padodas arī naktī. Duālā kamera arī sniedz interesantas iespējas video filmēšanas režīmā. Piemēram, dubultskatu.

Ne mazāk iespaidīgs ir tālruņa komplektācijā iekļautais 100W lādētājs. Tas SuperCharge Turbo režīmā 4500 mAh bateriju piepilda mazliet ilgāk nekā 20 minūtēs.

Sadalot 599 eiro cenu divu gadu nomaksā, ik mēnesi būs jāmaksā vien 25 eiro.

Skanīgi sveicieni svētkos

Mūzikas cienītāji teiks sirsnīgu paldies par Huawei Freebuds Pro 2 bezvadu austiņām. 200 eiro vērtie ieauši ar trīs mikrofonu sistēmu aktīvi slāpē trokšņus, samazinot traucējošo skaņu līmeni pat 47 decibelu apjomā. Ūdensdrošības standartam IP54 atbilstošās austiņas ar vienu uzlādi darbojas 6,5 stundas parastā un 4 stundas aktīvās trokšņu slāpēšanas režīmā.

Pieskaitot futrālī iestrādātā akumulatora krājumus, kopējais darbības laiks sasniedz pat 30 stundas.

Foto: Publicitātes foto

Lētāka alternatīva ir tikai 45 eiro vērtās Huawei Freebuds SE, kas izceļas ar apbrīnojamu vieglumu. Kvalitatīvi mūziku atskaņojošie ieauši ar vienu uzlādi darbojas līdz 6 stundām, un kopā ar kārbiņu – 24 stundas.

Ar kuru no šīm lieliskajām lietām iepriecināsi savus tuvākos?

Raksts tapis sadarbībā ar Huawei Latvija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu