Viegls palīgs sportistiem un dēkaiņiem - Huawei Watch GT 3 SE

Jānis Vēvers
, Tehnoloģiju apskatnieks, žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pirms gada tehnoloģiju uzņēmums Huawei savu visnotaļ bagātīgo viedpulksteņu kolekciju papildināja ar skrējējiem paredzēto modeli Watch GT Runnner. Lai arī citus šī zīmola produktus nevarētu nosaukt par smagiem – lielāko, 46 mm versiju svars bez siksniņas parasti ir robežās no 42 līdz 55 gramiem - «skrējējs» piesaistīja uzmanību ar 38,5 gramu korpusu. Plānais, ar elastīgu gumijas siksniņu apveltītais laikrādis uzreiz iepatikās aktīva dzīvesveida piekritējiem. Bet vai kāds patiešām domāja, ka Huawei pie tā apstāsies? Diez vai.

Apaļu gadu pēc Watch GT Runner prezentēšanas uzņēmums parādīja jaunāko vieglā svara pretendentu uz vietu ap sportisku cilvēku plaukstas locītavu. Tas ir Watch GT 3 SE.

Pulkstenis, ko nejūti

Nosaukums nemelo. Šis būtībā ir jau labi zināmās GT 3 sērijas jaunākais atvasinājums, kura nozīmīgākais pienesums ir tieši gaisīgums.

Tas sver nieka 35,6 gramus un uz rokas patiesi ir tikpat kā nejūtams.

Ja vēl izmanto komplektā iekļauto sportisko gumijas siksniņu, kas cieši «aptinas» ap roku, tad iegūstam ārkārtīgi patīkami liegu kombināciju, ko var bez noņemšanas nēsāt kaut divas nedēļas no vietas.

Foto: Publicitātes foto

11 milimetrus biezais augstas stiprības kompozītšķiedras korpuss netraucē ne guļot, ne mazgājoties, ne sportojot un arī ļoti veikli paslēpjas zem piedurknēm. Pat zem apspīlētu svīteru vai termokreklu.

Ar Watch GT 3 SE uz rokas no ūdens nav jāvairās. Pulkstenis spēj izturēt 5 atmosfēru spiedienu, tādēļ ar to var ne vien gulēt vannā, bet pat izmēģināt spēkus niršanā.

Ražotājs apgalvo, ka ierīcei nekas ļauns nenotiks, pat ja ielaidīsieties 50 metrus dzelmē un uzturēsieties tur kādas 10 minūtes. Lieki piebilst, ka tuvāk ūdens virsmai lietošanas ilguma ierobežojumu faktiski nav. Vienīgi vēlams pēc peldes nomazgāt pulksteni dušā, lai uz tā neuzkrājas sāļi, hlors vai savvaļas ūdenstilpnēs sastaptie mikroorganismi. Ja tie spēj izgrauzt caurumu automašīnas virsbūvē, tad ilgtermiņā var kaitēt arī pulkstenim.

Uzskaitītās īpašības labi atbilst ierīces pozicionējumam tirgū. Tas orientēts uz fitnesa profesionāļiem, sportiska dzīves veida cienītājiem un pētniekiem, kas dienām ilgi pavada ārpus civilizācijas. Ne velti šoreiz paralēli ierastajai grafīta melnajai krāsai pulkstenis pieejams arī jaunā – savvaļas zaļā – tonī. Tas vēl vairāk izceļ un nostiprina Watch GT 3 SE misiju.

Lai pulkstenis vēl vairāk «saplūstu» ar valkātāju vai apkārtējo vidi, iespējams nofotografēt drēbju vai apkārtnes fragmentu, un Huawei Health lietotne uzģenerēs vairākas pulksteņa darbvirsmas, kurās dominēs bildē redzamā krāsa. Nieciņš, bet interesanti.

Košs ekrāns un daudz iespēju

Uzzinot par kādas viedierīces vieglo versiju, lietotāji uzreiz cenšas noskaidrot, uz kā rēķina šis vieglums iegūts. Proti, kas atņemts smagākajam modelim. Watch GT 3 SE gadījumā neko nav nācies upurēt, jo svara samazinājuma pamatā ir vieglāki korpusa materiāli. Tāpat kā standarta Watch GT 3 modelim, šim ir krāsains 1,43 collu AMOLED tehnoloģijas displejs ar 466x466 pikseļu izšķirtspēju. Tajā var darīt visas jau ierastās lietas – pētīt dažādo sensoru mērījumu rādītājus, lasīt ziņas no piesaistītā viedtelefona un atbildēt uz tām ar gatavām frāzēm, izmantot navigācijas sistēmu, noskaidrot laika prognozi un barometra rādītājus, izmantot kompasu un vadīt mūzikas atskaņotāju. Pulkstenī var pat atbildēt uz telefona zvanu un runāt caur iebūvēto skaļruni.

Foto: Publicitātes foto

Pa rokai ir arī virtuālais skriešanas treneris, kas piedāvā vairākus treniņu plānus izturības un sportiskās formas uzlabošanai. Tas gan nenozīmē, ka citu sporta veidu cienītājiem Watch GT 3 SE būtu jāatstāj uz nakts skapīša. Tas atpazīst vairāk nekā 100 sporta veidus un spēj izmērīt ķermeņa izjusto slodzi dažādās fiziskās aktivitātēs. Jāuzsver, ka

šajā pulkstenī ir arī 18 profesionālā sporta režīmi, kuros nozīmīga loma ir Huawei pašu izstrādātajam TruSport algoritmam. Tas sniedz lietotājam viņa mērījumu novērtējumu un iesaka, kā pielāgot slodzi, lai gūtu labākus rezultātus.

Šajā novērtējumā tiek ņemti vērā visdažādākie dati – skriešanas ātrums, pulss, veiktais attālums, skriešanas spēju indekss, treniņa slodze, atkopšanās laiks, maksimālais skābekļa patēriņa ātrums un citi parametri, kādi agrāk bija pieejami vien profesionāliem sportistiem.

Aizrautīgiem sportotājiem noteikti patiks arī fakts, ka pulkstenī no digitālā veikala var ielādēt vairāk nekā 60 populāras sporta lietotnes, ko izgatavojuši citi izstrādātāji. Sākot ar labi zināmo Strava un beidzot ar fitnesa programmām, kas rāda priekšā vingrinājumus un pieskata atpūtas paužu ilgumu gluži kā personīgais treneris. Kurš pamēģinājis šādu lietotņu «smagās» programmas, zinās, ka tās spēj pamatīgi nogurdināt. Tādēļ pēc produktīva treniņa par aizmigšanas grūtībām vakaros nevajadzētu sūdzēties. Bet kā ir ar miega kvalitāti?

Nepārtrauktiem mērījumiem

Ļoti daudzi cilvēki tikai pēc viedpulksteņu vai aproču iegūšanas īpašumā pirmoreiz uzzināja, cik stundas pavada dziļā miegā. Watch GT 3 SE šajā ziņā būs labs palīgs, jo

tas ar TruSleep miega uzraudzības risinājumu precīzi identificē kā dziļu, tā vieglu miegu, snaudu un pat sapņošanas laiku.

Tas viss tiek uzzīmēts uzskatāmā grafikā, ik rītu parādot lietotājam, kurā nakts posmā miegs bijis ciešākais un vai izdevies pietiekami izgulēties.

Huawei viedpulksteņu lietotāju lielais pluss ir iespēja mērījumus veikt bez pārtraukuma diennaktīm ilgi. Baterija ar vienu uzlādi darbojas līdz divām nedēļām, tādēļ pulsa, stresa, skābekļa piesātinājuma un miega mērījumi krāsies garā, nepārtrauktā virtenē. Un tos var aplūkot kā Android, tā iOS operētājsistēmu viedtelefonos.

Foto: Publicitātes foto

Huawei Watch GT 3 SE viedpulkstenis ir viegls svarā un cenā, jo maksā vien 179 eiro, bet ne veiktspējā. Tas piedāvā visas Huawei pulksteņu labās īpašības – ilgu baterijas darbības laiku, košu un detalizētu AMOLED ekrānu, spēju mērīt slodzi vairāk nekā 100 sporta veidos un pat ielādēt trešo pušu izstrādātāju lietotnes. Ja sanāk aizklīst par tālu un nomaldīties no zināmām takām, maršrutu zīmējošā treniņu programma arī parādīs ceļu atpakaļ uz sākuma punktu. Un tas viss plānā un patiešām vieglā pulkstenī

Raksts tapis sadarbībā ar Huawei Latvija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu