Klapkalnciemā atvērta ūdenssporta dēļu ražotne

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Klapkalnciemā ieguldīti vairāk nekā 100 000 eiro SUP, sērfa un kaitsērfinga dēļu ražotnes atvēršanā, norādījis  SIA "Tomato" valdes priekšsēdētājs Larss Āboliņš.

Projekts tapis sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu (LAD) un Eiropas fondu līdzfinansējumu un realizēts biedrības "Partnerība laukiem un jūrai" sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju īstenošanas ietvaros.

Projektā uzbūvēta ar nepieciešamajām ražošanas tehnoloģijām aprīkota darbnīca, kurā tiks ražoti dēļi gan iesācējiem, gan profesionāļiem.

Kā norāda Āboliņš, jaunā ražotne ļaus palielināt ražošanas apjomu, veikt jaunas inovācijas un padarīt ūdenssportu pieejamāku plašākai auditorijai.

"Sporta inventāra ražošanai ir noteikta specifika - katram sportistam ir savs svars, sportošanas specifika un sportošanas līmenis, kas rada nepieciešamību pēc klientam individuāli izveidota dēļa," atzīmē Āboliņš.

Viņš norāda, ka ražotnē, izmantojot uzkrāto pieredzi dēļu radīšanā, 3D modelēšanā, zināšanas kompozītmateriālu tehnoloģijās, kā arī CNC darbagalda efektivitāti, tiks radīti dēļi un inventārs, kas būs pielāgoti katra klienta vajadzībām.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmums "Tomato" 2021.gadā strādāja ar 6500 eiro apgrozījumu, savukārt uzņēmuma peļņa bija 2845 eiro.

"Tomato" dibināts 2005.gadā. Tā pamatkapitāls ir 22 700 eiro un vienīgais īpašnieks ir Larss Āboliņš. Uzņēmumā dēļi tiek ražoti kopš 2012.gada, kad tika radīti pirmie dēļi ar zīmolu "Stradi".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu