Šajā ziemā par lielu hitu tehnoloģiju pasaulē ir kļuvis mākslīgā intelekta projekts “ChatGPT”, kas prot ne tikai atbildēt uz dažādiem jautājumiem (citreiz pat ļoti precīzi), bet arī palīdz rakstīt esejas par konkrētām tēmām. Kiberdrošības speciālisti, kā arī daudzi “ChatGPT” lietotāji ceļ trauksmi – tik gudras tehnoloģijas neviļus var atvieglot darbu arī hakeriem.

Bez mākslīgā intelekta nākotne nav iedomājama. Šīs tehnoloģijas attīstās arvien straujāk, un tas nozīmē, ka jau visai drīz digitālajā vidē mākslīgā intelekta rīki būs tikpat pašsaprotami kā “Word” vai “Excel”. Tas nozīmē, ka arī likumdošanā būs jāiekļauj atsevišķa un izvērsta sadaļa, kas veltīta mākslīgā intelekta darbības kontrolei.

Jau tagad mākslinieki, rakstnieki, akadēmiskais personāls, drošības nozares un citu jomu profesionāļi pauduši bažas, ka mākslīgais intelekts var pārlieku iejaukties konkrētās jomās un nodarīt vairāk slikta nekā laba.

“ChatGPT” un citas saturu ģenerējošas mākslīgā intelekta sistēmas turpinās attīstīties, taču, pirms tās kļūs par pilntiesīgu cilvēka digitālās dzīves sastāvdaļu, nepieciešams izstrādāt likumus un regulējumus, kam jāpasargā cilvēki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X