Pašmāju tehnoloģiju uzņēmumu "Tilde" turpmāk vadīs Artūrs Vasiļevskis (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs attēls
Dators. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Šā gada janvārī par valodas tehnoloģiju uzņēmuma "Tilde" valdes priekšsēdētāju ir iecelts Artūrs Vasiļevskis, pavēstīja "Tilde" mārketinga direktore Gunta Cīrule.

Uzņēmuma līdzdibinātājs un līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs turpinās darbu valdē, rūpējoties par uzņēmuma stratēģiskās attīstības jautājumiem.

Vasiļevskis ir apguvis biznesa vadību (MBA) Rīgas Biznesa skolā, un viņam ir ilgstoša darba pieredze informācijas tehnoloģiju jomā. Darbu "Tildē" Vasiļevskis sāka 2010.gadā kā projektu vadītājs, vēlāk pārņemot mašīntulkošanas risinājumu vadību un pēdējos gados vadot "Tildes" tehnoloģiju biznesu.

Vasiļevska vadībā realizēti vairāki valodas tehnoloģiju projekti, tostarp Eiropas Savienības Padomes prezidentūras mašīntulks, valsts pārvaldes valodu tehnoloģiju platforma "Hugo.lv", Somijas premjerministra biroja mašīntulkošanas platforma, Igaunijas publiskais mašīntulkošanas serviss un citi.

"Tilde" 2021.gadā strādāja ar 6,679 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga teju divas reizes - līdz 409 504 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānija reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 30 000 eiro. Kompānijas kapitāls vienādās daļās pieder Uldim Dzenim un Andrejam Vasiļjevam, kas vienlaikus ir arī patiesie labuma guvēji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu