Latvijā tiek izmeklēti pieci gadījumi, kad ir aizdomas par ES noteikto sankciju pārkāpšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts drošības dienests

Patlaban Valsts drošības dienesta (VDD) lietvedībā ir pieci kriminālprocesi, kas kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākti saistībā ar aizdomām par Eiropas Savienības (ES) noteikto sankciju pārkāpšanu, aģentūra LETA uzzināja dienestā.

 

Trīs no kriminālprocesiem sākti par Krievijai piemēroto sankciju iespējamu pārkāpšanu, savukārt divi - par Baltkrievijai piemēroto sankciju iespējamu pārkāpšanu.

Par vienu no kriminālprocesiem, kas sākts pret Latvijas pilsoni par sadarbību ar sankcijām pakļautu Kremļa propagandas resursu, VDD jau ir sniedzis informāciju. LETA jau rakstīja, ka janvāra sākumā aizturēts Marats Kasems, kam tiesa piemēroja apcietinājumu.

Persona strādāja vienā no Kremļa kontrolē esošās aģentūras "Rossiya Segodnya" informācijas resursiem, kas izplata Kremļa interesēm atbilstošus vēstījumus, tajā skaitā regulāri diskreditējot Latviju un tās sabiedrotās valstis, uzsvēris dienests.

Latvijas pilsonis šajā informācijas resursā ieņēma vadošu amatu, organizējot un vadot satura veidošanu. Persona vairākus gadus dzīvoja un strādāja Krievijā, bet 2022.gada nogalē ieradās Latvijā.

Izmeklēšanas interesēs VDD patlaban plašākus komentārus par pārējiem kriminālprocesiem nesniegs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu