Valdība neatbalstīs Saeimas deputātu priekšlikumus valsts budžetam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Budžeta portfelis.
Budžeta portfelis. Foto: Zane Bitere/LETA

Ministru kabinets (MK) neatbalstīs Saeimas deputātu iesniegtos priekšlikumus valsts budžeta 2023.gadam pirms galīgā lasījuma, pēc koalīcijas sanāksmes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka rītdien, 27.februārī, valdība izskatīs Saeimas un ministriju iesniegtos priekšlikumus valsts budžeta likumprojektam.

Aptuveni 20 ir ministriju iesniegti tehniski priekšlikumi, ko paredzēts valdībā atbalstīt. Savukārt Saeimas deputātu iesniegtos priekšlikumus valdība neatbalstīšot.

Kā ziņots, Saeima konceptuāli ir atbalstījusi valsts budžeta likumprojektu, kurā 2023.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi tiek plānoti 12,721 miljarda eiro apmērā, savukārt izdevumi - 14,673 miljardu eiro apmērā. Salīdzinājumā ar 2022.gada budžetu 2023.gadam paredzēts ieņēmumu palielinājums 2,025 miljardu eiro apmērā un izdevumu palielinājums 2,233 miljardu eiro apmērā.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (JV) norādījis, ka galīgajā lasījumā valsts 2023.gada budžeta projektu Saeimā paredzēts izskatīt 8.martā, kas nodrošinātu tā stāšanos spēkā 1.aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu