Pēdējo dienu Rīgā var izmantot pirms biļešu reformas iegādātās biļetes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sabiedriskais transports. Ilustratīvs foto.
Sabiedriskais transports. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien, 2. martā, pēdējo dienu Rīgas sabiedriskajā transportā iespējams izmantot iepriekš, pirms biļešu reformas iegādātās biļetes, tostarp viena brauciena biļeti.

Tiem pasažieriem, kuri nepagūs izmantot iepriekš nopirktās biļetes, būs iespēja līdz gada beigām vērsties "Rīgas satiksmē" un lūgt atmaksāt izlietotos līdzekļus par neizmantotajām biļetēm.

No 2. janvāra Rīgas sabiedriskajā transportā ieviesta jauna biļešu sistēma, kas paredz lētākas mēnešbiļetes un laika biļetes.

Galvenās pārmaiņas paredzēja atteikšanos no 135 dažādiem biļešu veidiem, ieviešot laika biļetes, no kurām lētākā ir 90 minūšu biļete, kas maksā 1,5 eiro, un ar to var braukt vairākos transportlīdzekļos.

Noteikts, ka viena brauciena maksa būs 2 eiro par vienu braucienu. Taču realitātē viena brauciena biļeti par 2 eiro būs iespēja nopirkt tikai pie vadītāja autobusā. Vienīgais maršruts, kurā to varēs izdarīt, ir 22. autobusā, kas kursē uz un no Rīgas lidostas.

Kopumā ieviestas divas laika biļetes - 90 minūšu brauciena biļete, kas maksā 1,5 eiro, un 24 stundu biļete, kas maksā 5 eiro.

Laika biļešu darbības laiks var pārsniegt minētās 90 minūtes un 24 stundas. Laika atskaite tiks sākta no pirmās biļetes validācijas reizes. Savukārt pēdējo reizi biļeti varēs validēt pēdējā atvēlētā laika minūtē un turpināt braucienu līdz maršruta beigām.

Trīs dienu biļete maksās 8 eiro, piecu dienu biļete - 10 eiro, bet mēnešbiļete - 30 eiro.

Būtiskākās izmaiņas skars mēnešbiļetes, kuru maksa samazināsies par 40% - no 50 eiro līdz 30 eiro.

Līdz ar to Rīga izlīdzinās situāciju ar citām Baltijas valstu galvaspilsētām.

Tiks saglabātas arī līdzšinējās atlaides, piemēram, studentiem, pedagogiem un medicīnas personālam būs spēkā 50% atlaide mēnešbiļetēm.

Izmaiņas neskar tās pasažieru kategorijas, kam piešķirtas 100% atlaides. Līdz ar to arī turpmāk seniori, skolēni un cilvēki ar invaliditāti Rīgas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Savukārt jaunums būs 100% brauciena atlaide strādājošajiem pensionāriem.

"Rīgas satiksme" ir Rīgas pašvaldībai pilnībā piederošs uzņēmums, kas 2021.gadā strādāja ar 161,117 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,1% mazāks nekā 2020.gadā. Savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,1 reizi un bija 3,049 miljoni eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu