Pārvēlēta "Augstsprieguma tīkla" Revīzijas komiteja

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Augstsprieguma tīkls" ēka.
AS "Augstsprieguma tīkls" ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) akcionāru sapulcē uzņēmuma Revīzijas komitejā ievēlēts zvērināts revidents Roberts Ikaunieks, kā arī divi līdzšinējie AST Revīzijas komitejas locekļi - Ivars Blumbergs un AST padomes loceklis Aigars Ģērmanis, teikts paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Uz vakanto Revīzijas komitejas locekļa amatu tika izsludināts atklāts konkurss pēc tam, kad darbu tajā atstāja Andris Puriņš, kļūstot par valdes locekli citā valsts kapitālsabiedrībā.

Visiem trim Revīzijas komitejas locekļiem pilnvaru termiņš ir noteikts līdz 2026.gada 7.martam, Ikaunieks un Blumbergs ievēlēti kā neatkarīgie Revīzijas komitejas locekļi, bet Ģērmanis - kā no AST padomes atkarīgais komitejas loceklis.

Jaunievēlētais AST revīzijas komitejas loceklis Ikaunieks ir SIA "Rodl & Partner" valdes loceklis un asociētais partneris, Vācijas uzņēmuma "Rodl & Partner GmbH" starptautiskās audita komandas sastāva loceklis, kā arī biedrības "Latvijas zvērinātu revidentu asociācija" atbildīgā persona kvalitātes kontroles jautājumos.

Jau ziņots, ka AST koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 351,128 miljoni eiro, kas ir par 92,7% vairāk nekā 2021.gadā, bet koncerna peļņa pieauga par 60,1% un sasniedza 16,165 miljonus eiro.

Vienlaikus mātessabiedrība AST 2022.gadā strādājusi ar 295,997 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā 2021.gadā, kamēr tās peļņa samazinājusies piecas reizes un bija 11,017 miljoni eiro.

AST ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. AST pieder valstij. Kompānijas obligācijas kotē "Nasdag Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

AST ir vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") lielākais akcionārs - kompānijai pieder 68,46% "Conexus" akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu