"Rīgas satiksme": Organizējot iekāpšanu transportā pa priekšējām durvīm, biļešu reģistrācija pieaugusi par 25%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Maršrutos, kuros iekāpšana tiek organizēta pa priekšējām durvīm braucienu reģistrācija darba dienās pieaugusi gandrīz par ceturto daļu, informē SIA "Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

"Rīgas satiksmes" sabiedriskā transporta 19 maršrutos, kuros iekāpšana no 1.februāra tiek organizēta pa priekšējām durvīm, brauciena reģistrāciju skaits darba dienās palielinājies par 24%.

Brīvdienās šajos maršrutos braucienu reģistrāciju skaits palielinājies par 33%.

Salīdzinoši vislielākais brauciena reģistrāciju pieaugums ir laika posmā no pirmā reisa līdz plkst.7 rītā, kā arī vakaros pēc plkst.21.

Februāra pirmajās dienās, kad 19 sabiedriskā transporta maršrutos tika ieviesta iekāpšana pa priekšējām durvīm, tika novērota neliela kavēšanās maršrutos, taču patlaban šādas kavēšanās vairs nav un kārtība, kad pasažieriem brauciens jāreģistrē pie vadītāja, kavējumus neradot.

Braucienu reģistrācijas statistika apkopota no šīs sistēmas ieviešanas 1.februāra līdz 28.februārim.

Kā ziņots, lai cīnītos ar bezbiļetniekiem, Rīgā no februāra vairākos trolejbusu un autobusu maršrutos tika atjaunota kārtība, kurā pasažieru iekāpšana tiek organizēta tikai pa priekšējām durvīm.

Izmaiņas skāra 19 sabiedriskā transporta maršrutus.

Šādas kārtības mērķis ir mainīt pasažieru paradumus tā, lai tie reģistrētu katru braucienu, un samazinātu bezbiļetnieku skaitu. Tāpat ar šādu kārtību iespējams ierobežot to personu skaitu, kuri sabiedriskajā transportā pārvietojas smērējošā vai smakojošā apģērbā.

"Rīgas satiksme" ir Rīgas pašvaldībai pilnībā piederošs uzņēmums, kas 2021.gadā strādāja ar 161,117 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,1% mazāks nekā 2020.gadā. Savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,1 reizi un bija 3,049 miljoni eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu