Vēl 15 075 amatpersonām jāiesniedz savas deklarācijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Līdz pirmdienai, 3. aprīlim, valsts amatpersonām ir jāiesniedz valsts amatpersonas kārtējā gada deklarācija par 2022.gadu un kopumā šī deklarācija šogad jāiesniedz 54 781 valsts amatpersonai, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Līdz šim deklarācijas iesniegušas 39 706 amatpersonas, savukārt vēl 15 075 amatpersonām deklarācija ir jāiesniedz.

Valsts amatpersonas deklarāciju, tāpat kā citus VID iesniedzamus dokumentus, jāiesniedz EDS, autorizējoties ar internetbankas rekvizītiem, eID, "eParakstu" vai "eParaksts mobile". Tādējādi, ja ir nozaudēts VID piešķirtais EDS identifikators un parole, to vairs nav nepieciešams atjaunot.

Lai atvieglotu deklarācijas aizpildīšanu, ir pilnveidota EDS dokumenta ievadforma un tie deklarācijas punkti, par kuriem informācija jau ir VID rīcībā, aizpildās automātiski. Savukārt valsts amatpersonai VID atlasītā informācija ir jāpārbauda un, ja nepieciešams, jāprecizē un jāpapildina, kā arī pirms iesniegšanas jāapliecina norādīto ziņu patiesums.

Iesniegto deklarāciju amatpersona var precizēt viena mēneša laikā pēc tam, kad deklarācija publiskota VID Valsts amatpersonu deklarāciju publiskojamo datu bāzē.

Vienlaikus valsts amatpersonas ir aicinātas pieteikties individuālai padziļinātai konsultācijai par deklarācijas aizpildīšanu. Konsultācija notiks "Microsoft Teams" platformā, un tai pieteikties var, izmantojot savu EDS profilu sadaļā "Sarakste ar VID".

Savukārt vēl 30.martā no plkst.13 līdz 16 notiks tiešsaistes konsultācijas amatpersonām. Šajā laikā jebkura valsts amatpersonas varēs brīvi, bez iepriekšējas pieteikšanās, pieslēgties tiešsaistei, izmantojot saiti uz "Microsoft Teams" platformu un uzdot VID speciālistiem jautājumus par valsts amatpersonas deklarācijas aizpildīšanu un iesniegšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu