Kurp ceļosim ziemā? Uzzini, kāpēc ir vērts rezervēt ceļojumu jau tagad

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TORWAISTUDIO/Shutterstock

Tūroperators “Novatours” sāk ziemas sezonas ceļojumu iepriekšpārdošanu, aicinot ceļotājus no 4. aprīļa iegādāties atpūtas braucienus uz pirmajiem trim galvenajiem ziemas brīvdienu galamērķiem – Ēģipti, Tenerifi un Portugālei piederošo Madeiras salu.

“Mūsu statistikas dati liecina, ka arvien vairāk ceļotāju savus atpūtas braucienus rezervē laicīgi iepriekš.

Šī gada sākumā mēs fiksējām, ka vidējais laiks no ceļojuma iegādes līdz atpūtas sākšanai bija pat četri mēneši, kas ir augstākais rādītājs pēdējos gados.

Mums ir svarīgi iet kopsolī ar savu klientu vēlmēm, tāpēc jau tagad sākam nākamās ziemas sezonas ceļojumu iepriekšpārdošanu. Ēģipte un Tenerife ir galvenie ziemas brīvdienu galamērķi, kas pagājušajā gadā veidoja aptuveni 80% no ziemas sezonas programmas. Tos papildina Madeira, kas popularitātes ziņā cieši seko abiem iepriekš minētajiem galamērķiem,” stāsta “Novatours” pārdošanas daļas vadītāja Liāna Pudule Indāne.

Tūroperatora pārstāve piebilst, ka maijā “Novatours” ceļotājiem prezentēs visu 2023.-2024. gada sezonas ziemas ceļojumu programma, to skaitā arī jaunumus.

Papildu priekšrocības un zemākās cenas garantija

Populārākie ziemas brīvdienu galamērķi, kā ierasts, piesaista lielas ceļotāju plūsmas, turklāt dažas viesnīcas ir ārkārtīgi noslogotas. Savukārt iepriekšpārdošanas periodā ceļotājiem tiek piedāvāta iespēja izvēlēties no plašā klāsta, kā arī var izmantot atlaides un papildu priekšrocības.

“2023. gada sākumā, grupas ietvaros (Latvija, Lietuva un Igaunija) saviem ceļotājiem, līdzās citām iepriekšpārdošanas priekšrocībām sākām piedāvāt vasaras ceļojumus ar zemākās cenas garantijas servisu. Tas nozīmē, ka

klienti, kuri iepriekš iegādājušies mūsu organizētu braucienu, var justies droši, ka viņiem tiks atmaksāta cenas starpība, ja ceļojuma cena laika gaitā samazināsies.

Mēs redzam, ka ceļotāji novērtē šo priekšrocību. Šo piedāvājumu grupas ietvaros jau pirmajos mēnešos izmantoja vairāk nekā 3000 jeb 11 procenti grupas klientu,” piebilst L.Pudule Indāne.

Vasaras ceļojumiem zemākās cenas garantijas serviss tūroperatora grupas ietvaros populārākais bijis Igaunijā - to visā periodā izmantojuši aptuveni 17 % klientu, Lietuvā - aptuveni 10 %, Latvijā - aptuveni 5 % klientu.

2023.-2024. gada ziemas sezonas ceļojumu rezervēšanas paketē būs iekļauti arī citi ceļojuma aizsardzības līdzekļi. Piemēram, pakalpojums “Zelta elastīgais ceļojums”, kas ļaus ceļotājiem būt mierīgiem un pielāgot datumu, ilgumu, viesnīcu, numura veidu un pat ceļojuma virzienu, ja plāni mainās. Tiks nodrošināta arī 8 kg rokas bagāža čarterreisos un citas papildu aizsardzības.

Psihologs: Iepriekšēja atvaļinājuma plānošana darbojas kā motivācijas avots

Biznesa psiholoģe Ugne Juodīte vērš uzmanību uz emocionālās veselības un produktivitātes pasliktināšanos gada aukstajā periodā un uzsver atpūtas nozīmi:

“Tumšais ziemas laiks, aukstums, pasīvs dzīvesveids viennozīmīgi atstāj pēdas cilvēku emocionālajā pasaulē. Vides maiņa mums palīdz no tā izvairīties.

Tam nav obligāti jābūt ceļojumam uz siltajām zemēm. Pietiek ar pastaigām, jauniem iespaidiem, labu miegu. Taču ceļošana to spēj nodrošināt pārākajā pakāpē."

Psiholoģe uzsver, ka svarīgi ir iemācīties atpūsties ne tikai reizi gadā – vasaras sezonā, bet vismaz divas reizes pusgadā, dažādos gada laikos. "Ja atvaļinājumu paņemam tikai vasaras sezonā, tas nozīmē, ka strādājam deviņus mēnešus bez pārtraukuma, kas nenāk par labu mūsu organismam un noved pie pārslodzes un stresa. Taču,

ja iemācāmies regulāri atpūsties, mēs varam vieglāk tikt galā ar stresu, jo nepārtraukti papildinām savas enerģijas rezerves.

Turklāt, plānojot ceļojumus laicīgi uz priekšu, tie top par motivāciju, jo zinām: lai cik grūta būtu ikdiena, mūs konkrētā datumā gaida atpūta,” iesaka U.Juodīte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu