Līdz 2027.gada beigām "Indexo" plāno pārvaldīt piekto daļu no pensiju uzkrājumiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
IPAS INDEXO Valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis
IPAS INDEXO Valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis Foto: Publicitātes foto

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" līdz 2027.gada beigām plāno pārvaldīt 20% no Latvijas pensiju uzkrājumiem un iekarot 4-5% no banku kreditēšanas tirgus, teikts "Indexo" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Indexo" prognozē, ka Latvijas pensiju uzkrājumu apjoms tuvāko piecu līdz sešu gadu laikā izaugs līdz aptuveni 10 miljardiem eiro apmēram, un no tā "Indexo" plāno pārvaldīt 20% līdz 2027.gada beigām. Savukārt banku tirgū "Indexo" plāno apgūt ap 4-5% kreditēšanas tirgus daļu tuvāko četru gadu laikā.

Paziņojumā biržai norādīts, ka "Indexo" pasākumā "Investoru kluba festivāls", kas notiks sestdien, 3.jūnijā, runās par līdz šim sasniegto un tuvāko gadu iecerēm gan pensiju pārvaldes, gan banku nozarēs.

Investoru festivālā "Indexo" arī pastāstīs par līdzšinējo izaugsmi. Piemēram, "Indexo" patlaban pārvalda vairāk nekā 110 000 klientu uzticēto 710 miljonu eiro pensiju uzkrājumu.

Apskatot konkurenci banku nozarē, "Indexo" pasākumā norādīs uz pasīvo kreditēšanu Latvijā.

Jau vēstīts, ka "Indexo" 2022.gada vasarā īstenoja akciju sākotnējo publisko piedāvājumu, kurā piesaistīja 7,49 miljonus eiro. "Indexo" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma mērķis bija piesaistīt investīcijas, lai dibinātu banku.

Savukārt 2022.gada 19.decembrī tika reģistrēta "Indexo" meitaskompānija "IDX1R", kas vēlāk kļūs par "Indexo" banku. Jaunizveidotās kompānijas pamatkapitāls ir divi miljoni eiro.

Kredītiestādes licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Latvijas Bankas priekšlikuma.

Jau vēstīts, ka "Indexo" pagājušajā gadā strādāja ar auditētajiem zaudējumiem 1,271 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Savukārt 2023.gada pirmajā ceturksnī "Indexo" zaudējumi bija 729 321 eiro, kas ir 3,2 reizes vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā.

"Indexo" izveidota 2017.gadā. Pēc "Nasdaq Riga" publicētās informācijas, "Indexo" lielākie akcionāri ir Henrikam Karmo piederošā SIA "Perfect Match" ar 8,44% un Siksnim piederošā SIA "VSCAP" ar 6,45%. Pārējiem akcionāriem pieder mazāk nekā 5% "Indexo" akciju katram. "Indexo" akcijas ir iekļautas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu