Ekonomikas "brīnumi" Krievijā: atsevišķi reģioni bada priekšvakarā (7)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Laikā, kad Krievijas diktators Vladimirs Putins cenšas sagrābt Ukrainu, Krievijas Tālo Austrumu reģions nonācis uz bada sliekšņa. Kā vēsta aģentūra “Unian”, Krievija turpina demonstrēt jaunus ekonomikas “brīnumus”.

Piemēram, Čukotkā vistas olas tiek pārdotas tikai tad, ja pircējs var uzrādīt pasi. Šāda kārtība ieviesta, ņemot vērā pārtikas produktu aso deficītu, kāds izveidojies šajā attālajā Krievijas reģionā. Šo faktu apstiprinājis arī Čukotkas autonomā apriņķa gubernatora pienākumu izpildītājs Vladislavs Kuzņecovs.

Viņš nesen apmeklējis Bilibino pilsētu, kur vietējie iedzīvotāji sūdzējušies par vēl nepieredzētu pārtikas produktu deficītu.

“Augstas pārtikas produktu cenas, kā arī – ne visiem izdodas tikt pie produktiem. Iedzīvotāji teica, ka olas tiek pārdotas tikai ar pasi. Tā kā deviņdesmitajos. Tādēļ esmu ierosinājis ātri izveidot pietiekamu olu krājumu, lai Bilibino iedzīvotāju pieprasījums tiktu apmierināts,” paziņoja Kuzņecovs.

Jāpiebilst, ka Bilibino, kur dzīvo aptuveni 5000 cilvēku, ir viena no attālākajām Krievijas pilsētām. Līdz Čukotkas galvaspilsētai Anadirai taisnā līnijā ir 600 kilometru, taču nav autoceļa, kas šīs pilsētas savienotu. Visu nepieciešamo pilsēta saņem caur lidostu, kā arī caur ostu.

Neraugoties uz ievērojamiem ienākumiem, ko Krievija jau gadiem gūst no naftas un gāzes eksporta, Krievijas valdība nespēj nodrošināt pienācīgus dzīves apstākļus visiem saviem iedzīvotājiem. Tā, piemēram, Čuvašijā ātrā palīdzība nevarēja aizbraukt līdz pacientam, jo tilts pār vietējo upi bija avārijas stāvoklī. Vīrietis uz mašīnu tika vests dārza ķerrā, taču šie pūliņi bija veltīgi – viņš nomira.

Pēdējos gados Krievija visus savus ienākumus no naftas un gāzes eksporta tērē karam Ukrainā. Pēc analītiķu aprēķiniem, Krievijas armija maijā vien triecieniem pret Ukrainu izmantoja vairāk nekā 500 dronus un raķetes, kuru kopējā vērtība bija 1,7 miljardi dolāru. Par šādu summu ir iespējams uzbūvēt vairākus jaunus tiltus.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu