"Galda spēles neizmirs nekad," intervijā tiešsaistes žurnālam KLIK pārliecināti pauž galda spēļu uzņēmuma SIA "Brain Games Publishing" ("Brain Games") dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Egils Grasmanis. Pērn Latvijas galda spēļu pionieruzņēmums piedzīvoja rekordlielu peļņu un apgrozījumu, kā arī vēra durvis galda spēļu ražotnei "Folded Box", taču pie sasniegtā apstāties neplāno - jāapgūst jauni tirgi.

Ideja par galda spēļu uzņēmumu radās pirms 20 gadiem, Egilam Grasmanim ar draugiem pavadot veselu diennakti spēlējot no ASV atvesto spēli "Catan". "Tad bija skaidrs, ka Latvijas sabiedrība ir pelnījusi šīs spēles lokālo versiju," uzņēmuma pirmsākumus atminas Grasmanis. Trīs "Brain Games" dibinātāji – Egils Grasmanis, Pāvils Jurjāns un Reinis Rubenis – devās uz galda spēļu izstādi un saņēma licenci "Catan" latviskotās versijas izveidei. "Mēs apvienojām savus personīgos iekrājumus, izdevām spēli latviski un uzsākām uzņēmumu. Pirmais klients bija grāmatnīca "Jānis Roze"."

Savukārt tagad visā Baltijā ir jau 14 "Brain Games" veikalu, kuru piedāvājumā ir tūkstošiem galda spēļu. 2011. gadā uzņēmums sāka izdot arī savas spēles. "Oriģinālspēļu portfelī šobrīd ir vairāk kā 20 spēļu. Taču ne visas jaunās spēles iegūst "mūžzaļas" spēles statusu un vairākas otro metienu nepiedzīvo," atzīst uzņēmuma vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X