"Intrum" pārtrauc darbību Baltijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Intrum" izpilddirektore Baltijas valstīs Ilva Valeika
"Intrum" izpilddirektore Baltijas valstīs Ilva Valeika Foto: Evija Trifanova/LETA

Īstenojot stratēģisko lēmumu sašaurināt savu ģeogrāfisko klātbūtni, lai vienkāršotu un fokusētu savu darbību, Eiropas kredītu pārvaldības uzņēmums "Intrum" ir nolēmis pārtraukt darbību Baltijā, LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Šāds lēmums seko jau iepriekš izziņotajai aiziešanai no Brazīlijas tirgus, tādējādi samazinot kopējo jurisdikciju skaitu no 25 uz 21.

Latvijā joprojām turpinās darboties "Intrum" grupas uzņēmums "Intrum Global Technologies", savukārt Lietuvā darbu turpinās "Intrum Global Business Services", kas nodrošina informācijas tehnoloģiju un koplietošanas pakalpojumu atbalstu visiem grupas uzņēmumiem.

"Intrum" izejot no Baltijas tirgus, tā apkalpošanas platformas un investīciju portfeļus Baltijas valstīs iegādājies Baltijas parādu piedziņas un pirkšanas uzņēmums "Aktiva Finance Group".

"Intrum" sniegtā informācija "Nasdaq" Stokholmas biržai liecina, ka "Aktiva Finance Group" iegādājies "Intrum" apkalpošanas platformas un investīciju portfeļus Baltijas valstīs par 30 miljoniem eiro.

Paredzams, ka darījums, kas ietver 100% "Intrum Estonia", "Intrum Latvia" un "Intrum Lithuania" kapitāla daļu, tiks pabeigts trešajā ceturksnī attiecībā uz Igaunijas un Latvijas uzņēmumiem un ceturtajā ceturksnī attiecībā uz Lietuvas uzņēmumiem.

"Aktiva Finance Group" valdes priekšsēdētājs Ilars Māpalu informē, ka uzņēmums šobrīd turpina īstenot savas stratēģiskās prioritātes, veidojot reģionālo finanšu infrastruktūras grupu. "Intrum" biznesa iegāde Baltijā atbilst uzņēmuma stratēģijai - izveidot Baltijas finanšu infrastruktūras grupu.

"Intrum" prezidents un izpilddirektors Andress Rubio norāda, ka jurisdikciju skaita samazināšana visā "Intrum" ģeogrāfiskajā teritorijā ļauj koncentrēt resursus uz franšīzes tirgiem un atsevišķiem taktiskiem tirgiem. "Intrum" struktūrvienību pārdošana Baltijā atbilst centieniem izveidot mērķtiecīgāku organizāciju, koncentrējoties uz tirgiem, kuros "Intrum" var sasniegt līderpozīcijas gan apkalpošanas, gan investīciju jomā.

Tikmēr "Intrum" izpilddirektore Baltijā Ilva Valeika vērtē, ka "Intrum" darbība Baltijā ir bijusi veiksmīga un ienesīga, un tā vienmēr ir bijusi vērsta uz klientiem un darbiniekiem.

"Intrum" ir kredītu pārvaldības uzņēmums, kas darbojas 21 Eiropas valstī. "Intrum" galvenais birojs atrodas Stokholmā, Zviedrijā, un uzņēmuma akcijas kotē "Nasdaq" Stokholmas biržā.

"Aktiva Finance Group" parādu portfeļu un kreditoru parādu pircējs Baltijā un palīdz klientiem novērtēt privātpersonu kredītreitingu, izstrādājot maksājumu risinājumus un samazinot kredīta zaudējumus. "Aktiva Finance Group" ir dibināta Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā un ir jumta zīmols vietējiem zīmoliem, piemēram, "Julianus Inkasso", "Taust.ee", "Viena saskaita", "Perfi", "Accountscoring", "Tarkpay" un "Altero".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu