Viegla dzīve ir garlaicīga! Džeinas Birkinas 12 dzīvesgudri citāti

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Jau ziņojām, ka 76 gadu vecumā mirusi dziedātāja, stila ikona un aktrise Džeina Birkina. Apburošās personības piemiņai piedāvājam atskatīties viņas reiz teiktajā!

Bet kurš vēlas vieglu dzīvi? Tas ir garlaicīgi!

Manai mātei bija taisnība: kad tev nekas nav palicis, viss, ko vari darīt, ir uzvilkt zīda veļu un sākt lasīt Prustu. (Red. Valentēns Luijs Žoržs Ežēns Marsels Prusts bija franču rakstnieks, romānu cikla "Zudušo laiku meklējot" autors.)

Es labprātāk dzīvoju viena, nevis ar kādu, kas uz mani aplami skatās. 

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Mans izskats ir mikslis: neesmu tik glīta kā francūziete, bet man ir vienalga kā anglietei!

Turpini smaidīt - tas nomīnusos tev 10 gadus!

Kad pieļāvu kļūdas, citi mēdza smieties. Es būtu varējusi mācīties labāk, bet man vienmēr ir paticis likt cilvēkiem smieties!

Viss, ko valkāju, galīgi neiekļauj mani sieviešu līgā. Ja es būtu zēns, es varētu izskatīties daudz skaistāks nekā daudzi man pazīstami zēni.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Visērtāk es jūtos vecos džinsos, Converse kedās un vīriešu krekliņā. Mans labākais draugs griež man matus ar virtuves šķērēm. Vai nav burvīgi?

Viena no lietām, ko esmu atklājusi, pateicoties japāņiem, ir tāda, ka mums vajadzētu izbaudīt sevi. Vecumdienās es domāju: "Ak, nekad neesi apmierināts, nekad neatzīsties, ka esi laimīgs." Bet būt laimīgam nav nekāds lāsts!

Kad sāc apzināties, ka tev ir jautri, dzīve kļūs burvīga!

Man nepatīk kļūt vecākai, bet es neko tur nevaru darīt. Sasniegt 60 nebija lieliski, bet  domāju, ka man paveicās, jo nebiju tik skaista; tas var būt patiešām nežēlīgi pret ļoti izskatīgiem cilvēkiem.

Kaisle un vienmēr sarkana lūpu krāsa.

Sākusi aktrises karjeru, viņa ieguva atpazīstamību, pateicoties gan profesionālām, gan romantiskām attiecībām ar mūzikas producentu, režisoru, skandalozo dziedātāju Seržu Geinsbūru, kura bijušo mīļāko skaitā ir ne viena vien slavena skaistule, arī Vanesa Paradī un pat Brižita Bardo.

1969. gadā izdotais, ar Geinsbūru kopā erotiski un kaislīgi iedziedātais grāvējs «Je t'aime... moi non plus» atnesa Birkinai pasaules slavu. Tas daudzviet tika skarbi nosodīts un vēl arvien uzskatāms par, iespējams, visu laiku populārāko franču dziesmu.

Dziedātāja pēc pleca lūzuma 2022. gadā bija spiesta pārcelt vairākus paredzētos koncertus Parīzē. Gadu iepriekš - 2021. gada septembrī viņa pārdzīvoja arī insultu.

"Es vienmēr esmu bijusi liela optimiste un saprotu, ka man ir vajadzīgs mazliet laika, lai atkal varētu būt uz skatuves un būt kopā ar jums. Man tik ļoti patīk būt kopā ar jums," toreiz viņa teica publiskajā paziņojumā.

Džeina Birkina Rīgā uzstājās 2007. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu