"Eco Baltia" valdē iecelts Budrevičs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Vides resursu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmumu grupas AS "Eco Baltia" valdē iecelts Sauļus Budrevičs, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Uzņēmumā norāda, ka Budrevičs būs atbildīgs par pētniecības un attīstības, kā arī dažādu investīciju projektu ieviešanu un īstenošanu.

Līdz ar "Eco Baltia" valdes locekļa amata ieņemšanu Budrevičs turpinās darbu arī "Eco Baltia" grupas meitas uzņēmumu SIA "Eco Baltia vide" padomes un UAB "Ecoservice" valdes locekļa amatos.

Vienlaikus, "Eco Baltia" valdē darbu turpina tās priekšsēdētājs Māris Simanovičs un valdes locekles Santa Spūle un Sigita Namatēva.

Ziņojumā teikts, ka iepriekš Budrevičs guvis ilggadēju pieredzi "Ecoservice" izpilddirektora amatā, kā arī pirms uzņēmuma pievienošanas "Eco Baltia" grupai bijis "Ecoservice" līdzīpašnieks.

Vienlaikus uzņēmumā norāda, ka galvenie turpmāko gadu grupas attīstības mērķi saistīti ar esošo un jaunu investīciju projektu realizāciju.

Šogad "Eco Baltia" turpina investīcijas otrreizējo izejvielu pārstrādes un vides apsaimniekošanas sektoros, kā arī plāno pakāpeniski uzsākt ražošanu jaunajā "PET Baltija" rūpnīcā Olainē, trīskāršojot PET ražošanas jaudas un samazinot pieaugošās enerģijas un darbaspēka izmaksas.

Tāpat šogad grupa turpinās strādāt pie uzņēmumu savstarpējās sadarbības veicināšanas, ieviešot jaunus pakalpojumus un pilnveidojot pilna cikla atkritumu aprites procesus un investēs darbinieku kvalifikācijas celšanā, darba vides, darba drošības un darbinieku labbūtības uzlabošanā, kā arī uzņēmumu ilgtspējas, sociālās atbildības un pārvaldības politikas ieviešanā, teikts ziņojumā.

Jau ziņots, ka "Eco Baltia" šī gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 56,356 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,3% vairāk, nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 1,1% un bija 2,766 miljoni eiro

Savukārt pērn "Eco Baltia" strādāja ar 210 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 75% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par 9,5% - līdz 8,4 miljoniem eiro.

"Eco Baltia" reģistrēts 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 35 005 eiro. Grupas vadošie uzņēmumi ir AS "PET Baltija", SIA "Eco Baltia vide", SIA "Latvijas zaļais punkts", "Nordic Plast", Siguldas pilsētas SIA "Jumis", Čehijas "Tesil Fibres" un Lietuvas "Ecoservice".

"Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir "BSGF Salvus" (52,81%), kas pārstāv Baltijā lielāko privāto investīciju fondu "INVL Baltic Sea Growth Fund", Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%), kā arī Māris Simanovičs (16,68%) ar SIA "Enrial Holdings" un "Penvi Investment Ltd." starpniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu