Kompānijai "Vairo" izsniegta licence valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas Banka izsniegusi kompānijai "Vairo" licenci valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanai, pavēstīja Latvijas Bankā. 

Latvijas Bankas uzraudzības komiteja trešdien, 26. jūlijā, nolēma izsniegt "Vairo" licenci ieguldījumu pārvaldes pakalpojumu sniegšanai ar pamatdarbību valsts fondēto pensiju shēmas jeb pensiju otrā līmeņa līdzekļu pārvaldīšana.

Latvijas Banka reģistrējusi "Vairo" valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītāju reģistrā.

Vienlaikus "Vairo" valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem Iļja Arefjevs aģentūrai LETA norāda, ka licences saņemšana ir būtisks pagrieziena punkts ceļā uz uzņēmuma darbības sākšanu.

"Esam aktīvi strādājuši līdz šim un turpināsim darbu, lai jau šajā rudenī varētu piedāvāt klientiem mūsdienīgus pensiju otrā līmeņa plānus," viņš atzīmē.

Valsts fondēto pensiju likums noteic, ka fondēto pensiju shēmas līdzekļus drīkst pārvaldīt Latvijā reģistrēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība vai Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomikas zonas valstī reģistrētas ieguldījumu pārvaldes sabiedrības filiāle Latvijā, kas ir tiesīga sniegt ieguldījumu pārvaldes pakalpojumus.

Valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītājs drīkst sākt fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanu tikai pēc reģistrācijas fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītāju reģistrā, kuru uztur un aktualizē Latvijas Banka.

Līdz ar "Vairo" reģistrāciju valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītāju reģistrā ir septiņi pārvaldītāji.

Jau vēstīts, ka, gatavojoties ieguldījumu pārvaldes sabiedrības licences saņemšanai un ieguldījumu pakalpojumu sniegšanai, kompānija jūlijā mainīja nosaukumu no "Mans uzkrājums" uz "Vairo", kā arī palielināja pamatkapitālu līdz 925 000 eiro.

Kompānija reģistrēta 2023.gada aprīlī.

Tās dibinātāji ir konsultāciju uzņēmuma "Erda Group" līdzīpašniece Zane Čulkstēna, "Brain Games Publishing" līdzīpašnieks Ēriks Ciguzis, SIA "Kalnciema kvartāls" un SIA "Kalnciema iela" īpašnieks Kārlis Dambergs, Arefjevam piederošā SIA "Forte Capital", Rubenim piederošā SIA "Rubens Capital", Renāram Rūsim piederošā SIA "RR Investments", Mārim Plūmem piederošā SIA "Druvas un dravas", Mārtiņam Bandeniekam piederošā SIA "Dolcetto", Mančinskim piederošā SIA "Arcade Invest", Baibai Birzniecei piederošā SIA "Silver Invest", Uldim Iltneram un Lottei Tisenkopfai-Iltnerei vienādās daļās piederošā SIA "Kalvi Capital" un SIA "Žurnāls Santa" līdzīpašniece Santa Anča.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu