VIDEO Daudzi rīdzinieki pat sūdzējušies policijā, ka cilvēki vētras laikā glābjas ar saviem auto patiltēs (25)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter/@karliks

Pirmdien, baidoties no krusas radītiem bojājumiem, daudzi Rīgā steidza novietot savus spēkratus drošākā vietā. Tie, kuri paspēja, auto novietoja pazemes vai slēgtā tipa virszemes stāvvietās, citi negaisa rimšanos gaidīja zem degvielas uzpildes staciju nojumēm, bet daži glābās pat zem tiltiem, kur atbilstoši normatīvajiem aktiem auto stāvēšana ir aizliegta. Uz to reaģējot, daudzi Rīgas iedzīvotāji pat vērsušies policijā, aicinot sodīt šos autovadītājus.

Rīgas pašvaldības policijas galvenais komunikācijas speciālists Toms Sadovskis ziņu medijam TVNET atklāja, ka 

"Rīgas pašvaldības policijā bija saņemta virkne izsaukumu uz dažādām patiltēm, kur iedzīvotāji bija novietojuši automašīnas."

Sadovskis paskaidroja, ka visos gadījumos, kur vadītāji bija uz vietas, tika veiktas pārrunas, taču, ņemot vērā apstākļus, neviens netika sodīts.

Savukārt dažos citos gadījumos uz automašīnu vējstikla tika atstāts informatīvs uzraksts, ka ikdienā attiecīgajā vietā transportlīdzekli novietot nedrīkst. Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis apliecināja, ka arī šajās situācijās sodi piespriesti netika.

"Vienlaikus jāpiebilst, ka situācijā, kad no vairākiem Latvijas nostūriem tiek saņemti attēli ar izpostītiem mājokļiem un transportlīdzekļiem, ir grūti izprast tos iedzīvotājus, kuri aicina policiju sodīt autovadītājus, kuri cerībā pasargāt savu īpašumu īslaicīgi novietojuši savus spēkratus neatļautā vietā," atzina Sadovskis.

Pēc zvērināta advokāta Laura Klagiša biroja sociālajā tīklā "Facebook" izveidotajā kontā "i-advokāts" publicētā ieraksta var secināt, ka, pat ja šādi sodi būtu piespriesti, tos varētu apstrīdēt.

Publikācijā norādīts, ka saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 10. pantu viens no administratīvo atbildību izslēdzošiem apstākļiem ir galējā nepieciešamība, jeb stāvoklis, kurā persona rīkojas, lai novērstu kaitējumu, kas apdraud šo vai citu personu, šīs personas vai citas personas tiesības, kā arī valsts vai sabiedrības intereses, ja attiecīgo kaitējumu konkrētajos apstākļos nav iespējams novērst ar citiem līdzekļiem un ja radītais kaitējums ir mazāks nekā novērstais. Attiecīgi automašīnu var novietot neatļautā vietā, lai glābtu savas automašīnas, kā arī savu un citu automašīnu pasažieru veselību un dzīvību.

Pirmdien Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru. Postījumu apmērs vēl tiek apzināts.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu