LVM piedāvā iegādāties 540 000 berkubikmetru enerģētiskās šķeldas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Latvijas valsts meži" izkārtne.
AS "Latvijas valsts meži" izkārtne. Foto: Zane Bitere/LETA

Tuvojoties 2023./2024.gada apkures sezonai, AS "Latvijas valsts meži" (LVM) piedāvā siltumenerģijas ražotājiem un industriālajam sektoram iegādāties 540 000 berkubikmetru enerģētiskās šķeldas, liecina LVM publicētā informācija.

Šķeldu var iegādāties visā Latvijas teritorijā.

Piedāvātais apjoms ir līdzvērtīgs 459 000 megavatstundu siltumenerģijai. Piegādes plānotas no šī gada oktobra līdz 2024.gada aprīlim pircēja izvēlētā laika grafikā, informē LVM.

Pēc iepazīšanās ar pārdošanas piedāvājumu, interesenti ieteikumus var iesniegt līdz šī gada 25.augustam, bet finanšu piedāvājumus - līdz 4.septembrim.

Uzņēmumā skaidro, ka enerģētisko šķeldu LVM ražo no koku biomasas - gan no ciršanas atliekām, piemēram, zariem, galotnēm, atgriezumiem, sīkkokiem un skujām, gan no apauguma un sīkkoksnes, kas paliek mežā pēc ceļmalu un grāvju apauguma novākšanas un jaunaudžu kopšanas.

Vienlaikus LVM norāda, ka enerģētiskajai koksnei pēc tās sagatavošanas trīs līdz seši mēneši dabiski jāžūst, lai sašķeldošanas brīdī tā sasniegtu optimālāko enerģētisko vērtību un būtu piemērota tūlītējai izmantošanai - siltuma ražošanai.

Uzņēmumā atzīmē, ka 2022./2023.gada apkures sezonā LVM realizēja aptuveni 800 000 berkubikmetrus enerģijas ieguvei piemērota produkta.

Jau ziņots, ka LVM pērn strādāja ar 566,612 miljonu eiro apgrozījumu un 242,193 miljonu eiro peļņu.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu