Čakšas atbilde Nilam Saksam: materiāli par seksuālo veselību tapuši, neievērojot labu pārvaldību (4)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA, TVNET kolāža

TVNET jau atspoguļoja pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītāja Nila Saksa Konstantinova viedokli par mācību materiāliem skolās, kurā pamatskolas bērniem stāsta par “bezdzimuma cilvēkiem”, “plūstošo dzimumu” un "piedzimšanu nepareizajā ķermenī." Atbildi sniegusi arī izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. 

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, skaidrojot šo materiālu saturu, Facebook profilā ierakstījusi:

"Lielu uzmanību izraisīja Valsts izglītības satura centrs publicētie materiāli par seksuālo un reproduktīvo veselību. Mūsu sabiedrībai tas ir ļoti sensitīvs jautājums.

Šoreiz šie materiāli ir tapuši, neievērojot labu pārvaldību. Tāpēc tie ir izņemti no mācību plānošanas e-vides. Izglītības un zinātnes ministrija uzdevusi VISC turpmāk materiālus saskaņot ar nozares un vecāku NVO.

Cilvēki ir dažādi, šo faktu nevar ignorēt. Par to ir konstruktīvi jārunā sabiedrībā, jo tikai zināšanas rada izpratni un sapratni!"

Tomēr ministres Andas Čakšas publicēto terapeits komentē šādi: 

"Liels paldies visiem, kas iesaistās, raksta, atbalsta un kritiski domā līdzi sabiedrības procesiem - īpaši tiem, kuri tiešā veidā skar bērnus un pusaudžus!

Var teikt - ir viena laba un viena slikta ziņa.

 Labā - izdevies panākt, ka izglītības un zinātnes ministre ņem vērā sabiedrības, vecāku un speciālistu iebildes. Materiāli, vismaz uz laiku, ir apturēti un izņemti no aprites.

Sliktā - ministres atruna ir, ka šie materiāli tiks nodoti speciālistu un vecāku organizācijām izskatīšanai, bet... tikai tām organizācijām, kuras jau iepriekš ir aktīvi atbalstījušas minētajos materiālos paustās idejas par bērnu iedzimšanu neīstajos ķermeņos.

Vai arī organizācijām, kam ar to nav vispār nekāda sakara. Psihiatri (kam vai nu nav saskares ar bērniem vai pusaudžiem, vai kas paši tieši ir tie speciālisti, kas veic pusaudžu ķīmisko tranzīciju), medmāsas (kuras noteikti neiebildīs ārstiem un par kurām vispār nav skaidrs, kāda ir viņu saistība ar plūstošajiem dzimumiem), Papardes zieds (nostāja ir ļoti skaidra, daļa materiālu ir šīs organizācijas izstrādāti)...

Diemžēl nav pat pieklājības pēc iekļauta kaut viena organizācija vai speciālists, kurš varētu paust arī citādu vai kritisku viedokli. Līdz ar to nekāda apspriešana, protams, nemaz nevar notikt. Tā ka šis jautājums aktualitāti, vismaz tuvākajā laikā, nezaudēs. Un vēlreiz paldies visiem, kas iesaistās!"

Sekosim tālāk šo notikumu gaitai!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu