Foto Rinkēvičs Bostonā vērš ASV investoru uzmanību uz Latvijas priekšrocībām ES tirgū

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Bostonā piedalās konferencē “Spotlight Latvia 2023”
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Bostonā piedalās konferencē “Spotlight Latvia 2023” Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

22. septembrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Bostonā piedalījās “Spotlight Latvia 2023” konferencē.

“Kāpēc investēt Latvijā? Iemesli ir skaidri. Latvija nodrošina attīstītu infrastruktūru un labi izglītotu darbaspēku. Mums ir labvēlīga tirdzniecības vide, kā arī konkurētspējīga nodokļu sistēma. Uzņēmējdarbība Latvijā nodrošina piekļuvi Eiropas Savienības vienotajam tirgum. Latvija šobrīd strādā pie vairākiem liela mēroga projektiem, tostarp mūsu saistībām Trīs jūru iniciatīvas ietvaros, kas ļaus izveidot ātrāku, zaļāku, digitālāku un izmaksu ziņā efektīvāku savienojumu ar visu Eiropas kontinentu.

Piemēram, Rail Baltica ir paredzēts apvienot Baltijas valstis ar Eiropas tīklu, izmantojot ātrgaitas dzelzceļa infrastruktūru. Via Baltica transporta koridors kalpo kā galvenais ceļa posms mūsu reģionā. Latvija sadarbībā ar Baltijas kaimiņvalstīm un Poliju strādā, lai šajos maršrutos ieviestu visaptverošu 5G koridoru. Šī transporta un digitālās savienojamības sinerģija parāda Baltijas reģiona ambīcijas pēc integrētas un tehnoloģiski progresīvas nākotnes.

Digitālā infrastruktūra Latvijā ir labs piemērs citiem. Esam piektajā vietā Eiropas Savienībā lieljaudas tīkla pārklājuma ziņā. Mums ir daudz piemēru par veiksmīgiem, tehnoloģiski attīstītiem uzņēmumiem, kas darbojas ASV,” savā runā akcentēja E. Rinkēvičs.

Tāpat Valsts prezidents uzsvēra Latvijas izcilību biomedicīnas nozarē un digitālās attīstības sasniegumus. E. Rinkēvičs pateicās Latvijas–ASV tirdzniecības un rūpniecības kamerai un iesaistītajām Latvijas institūcijām augsta līmeņa pasākuma organizēšanā.

Pasākums pulcēja Latvijas un ASV investorus, uzņēmējus, kā arī universitāšu un pētniecības centru pārstāvjus ar mērķi stiprināt ASV investīciju piesaisti Latvijai. Šogad “Spotlight Latvia” galvenie temati bija biotehnoloģijas, biomedicīna un farmācija, kā arī izglītības izcilība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu