"Rīgas satiksmei" trūkst 60 autobusu vadītāju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
11T autobuss Krišjāņa Barona ielā
11T autobuss Krišjāņa Barona ielā Foto: Zane Bitere/LETA

"Rīgas satiksmei" trūkst aptuveni 60 autobusu vadītāju, šonedēļ žurnālistiem atzina uzņēmuma vadītāja Džineta Innusa.

Trūkstot arī trolejbusu vadītāju, taču tos apmāca pats uzņēmums. Viena apmācāmo grupa jau mācības pabeigusi, bet otra tiek komplektēta, skaidro "Rīgas satiksme" pārstāve.

Viņa norāda, ka autobusu vadītāju trūkst dažādu iemeslu dēļ. Tie aiziet no darba konkurences dēļ, šoferi noveco un aiziet pensijā. Savukārt jaunieši nenāk strādāt par autobusa vadītājiem.

Pašlaik autobusa vadītāja alga ir 1400 eiro pirms nodokļu nomaksas par pilnu slodzi, nerēķinot papildu bonusus.

Jau ziņots, ka "Rīgas satiksme" vērsās Satiksmes ministrijā (SM) ar lūgumu atvieglot šoferu iespējas iegūt autobusa vadītāja kategoriju. Lai iegūtu D līmeņa transportlīdzekļa vadītāja kategoriju, kas ļauj vadīt autobusus, vadītājam jābūt jau iegūtai C līmeņa jeb kravas automašīnas vadītāja kategorijai.

Innusa norādīja, ka uzņēmums cer uz šī regulējuma maiņu, kas būtiski atvieglotu iespējas piesaistīt jaunus autobusa šoferus.

2022.gadā kopumā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 168,703 miljoni eiro, kas ir par 4,7% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 58,9% - līdz 1,25 miljoniem eiro.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas kompānijās SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu