Lielākā kriptovalūtu birža pasaulē paziņo par aiziešanu no Krievijas

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix.

Lielākā kriptovalūtu birža pasaulē “Binance” paziņojusi, ka pamet Krieviju un pārdod savu Krievijas biznesu uzņēmumam “CommEX”. Lietotāju pārcelšanas process aizņems līdz vienam gadam.

"Raugoties nākotnē, mēs atzīstam, ka darbs Krievijā nav savienojams ar “Binance” prasību izpildes stratēģiju," teikts kompānijas paziņojumā.

Šovasar “Binance” pameta divi vadītāji, kuri bija vadīja uzņēmuma darbību Krievijā. Gļebs Kostarevs bija “Binance” viceprezidents Austrumeiropas un NVS valstīs, bet Vladimirs Smerkis – “Binance” Krievijas nodaļas direktors.

26. augustā “Binance” aizliedza Krievijas pilsoņiem veikt darījumus ar jebkurām ārvalstu valūtām. Ierobežojumus ieviesa pēc “The Wall Street Journal” publikācijas, kurā tika ziņots, ka “Binance” joprojām palīdz Krievijas pilsoņiem pārskaitīt naudu uz ārzemēm, neskatoties uz to, ka birža ir apņēmusies ievērot Rietumu sankcijas.

Piemēram, birža turpināja atbalstīt "Sberbank" un "Tinkoff" maksājumu kartes. Maijā kļuva zināms, ka ASV Tieslietu departaments veic izmeklēšanu pret “Binance”. ASV varas iestādes paudušas aizdomas, ka ar kriptobiržas palīdzību Krievijas pilsoņi apiet sankcijas.

“Binance” lēmums pamest Krieviju, visticamāk, ir saistīts ar risku tikt pakļautam Rietumu sankcijām. Pret uzņēmumu jau pašlaik ir uzsākta izmeklēšana ASV un citās valstīs.

“Binance” paziņojumā teikts, ka kriptobirža turpinās "sadarboties ar Krievijas valdību, lai nodrošinātu, ka lietotāju pārcelšanās process notiek gludi". Tomēr nav skaidrs, kā tas tiks panākts.

“CommEX” ir neliela kriptovalūtu birža, kas darbojas Krievijā kopš 2017. gada. Uzņēmumam ir ierobežota darbība, un tas nav tik populārs kā “Binance”.

“Binance” aiziešana no Krievijas tirgus ir negatīvs signāls kriptovalūtu tirgum šajā valstī, jo “Binance” bija lielākā un populārākā kriptovalūtu birža Krievijā. Tās aizstāšana ar mazāk populāru biržu varētu samazināt kriptovalūtu pieejamību un popularitāti Krievijā.

Krievijas kriptovalūtu tirgus cieš no sankcijām. Rietumu sankcijas apgrūtina Krievijas pilsoņiem iespējas iegūt ārvalstu valūtu, ko izmantot kriptovalūtu iegādei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu