Notiks forums par Baltijas nekustamo īpašumu un investīciju tirgu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Baltijas nekustamā īpašuma forumā "BREL" 12. oktobrī diskutēs par izmaiņām Baltijas investīciju tirgū un to ietekmi uz investoru lēmumiem attīstīt nekustamos īpašumus, informēja nekustamo īpašumu konsultāciju kompānijas "Colliers" pārstāvji.

Tiks diskutēs arī par komunikācijas ietekmi uz projektu īstenošanu un sniegs padomus, kā atrast līdzsvaru starp gaidām un realitāti, lai nodrošinātu veiksmīgu finanšu plūsmu un investīciju piesaisti.

Nozares eksperti no Baltijas valstīm, Polijas un Vācijas forumā diskutēs un dalīsies pieredzē par Baltijas investīciju vides izmaiņām un to ietekmi uz investīciju plūsmu. Paneļdiskusijās tiks apspriesta arī ekonomikas lejupslīde, ārkārtas situāciju un citu ārējo faktoru ietekme uz lēmumu investēt.

Diskusiju dalībnieki dalīsies savā pieredzē, kā komunikācijas kļūdas un iekšējie strīdi starp projektu īstenotājiem, piemēram, būvkomersantiem, arhitektiem un varas pārstāvjiem, var novest pie projektu pārtraukšanas un kā no tām izvairīties nākotnē. Foruma laikā diskutēs arī par iespējām līdzsvarot investīciju piesaisti, tās pasargāt, nākotnes ieguvumiem un investoru gaidām attiecībā uz finanšu plūsmu.

Forums ir sadalīts trīs tematiskajās sesijās. Pirmā veltīta Baltijas reģiona attīstības nākotnei. "Luminor Bank" Lietuvas filiāles vadošais ekonomists, ISM universitātes vadības un ekonomikas pasniedzējs un aktīvs investors Žigimants Maurics runās par jaunākajām prognozēm saistībā ar "lētās naudas" plūsmas atgriešanos investīciju tirgū.

Rīgas pilsētas arhitekts ar vairāku desmitgažu pieredzi arhitektūrā tādās pilsētās kā Ņujorka un Šanhaja Pēteris Ratas dalīsies ar idejām, kā sniegt jaunu elpu Latvijas galvaspilsētai. Savukārt kopuzņēmuma "RB Rail" Latvijas filiāles vadītāja Kitija Gruškevica atklās, ar kādiem izaicinājumiem un iespējām saskārusies, vadot Baltijā lielāko infrastruktūras elektrifikācijas projektu "Rail Baltica".

Otrajā sesijā tiks apspriestas investīciju apjoma palielināšanas un nosargāšanas iespējas. "KPMG" Vācijas uzņēmuma nekustamo īpašumu izpētes vadītāja Kristīne Reitsamera prezentēs jaunākos makroekonomikas datus, sniegs ieskatu nākotnes attīstības atslēgā, kā arī atklās jaunāko nozares tendenču ietekmi uz nomniekiem, investoriem un īpašumu novērtējumiem un ļaus ieskatīties Eiropas investīciju tirgus attīstībā.

Savukārt "Colliers" Investīciju departamenta asociētā direktora Rolanda Bogdanova vadībā norisināsies paneļdiskusija par to, kā pārvarēt izaicinājumus un saskatīt jaunas iespējas nākotnē. Paneļdiskusijā piedalīsies nekustamā īpašuma jomas pārstāvji - Aivars Abromavičs, Viljars Arakass, Ķēstutis Sasnausks un Andris Kovaļčuks.

Foruma noslēdzošajā sadaļā kopā ar ekspertiem tiks apspriestas idejas, kā nodrošināt nozares nākotnes attīstību. Nekustamo īpašumu inovāciju eksperte un profesore Renata Hartle no Polijas stāstīs par faktoriem, kas nosaka, vai īpašums ir "gudrā māja", dalīsies ar informāciju, kā mākslīgais intelekts izmainīs nekustamo īpašumu tirgu un kā nodrošināt īpašuma nākotni.

Par to, kā izmainīsies patērētājs tuvāko desmit gadu laikā un kā paradumu izmaiņas ietekmēs dzīves, darba un tirdzniecības vidi, runās "Humanising Brands Ltd" dibinātāja, patērētāju psiholoģe un zīmolu stratēģe Keita Naitingeila. Savukārt "Hickey & Associates Location & Incentives Strategy" EMEA direktors Jans Kamoji-Čapinskis dalīsies ar informāciju, kā pasaules notikumi ietekmē ikvienu no mums, kā piesaistīt investīcijas un kā Baltijas valstis darīt pievilcīgas ārvalstu investoriem.

Noslēdzošā būs nozares ekspertu diskusija par kļūdām nekustamā īpašuma pārvaldībā un gūtajām mācībām. Diskusijā piedalīties vietējie un starptautiskie nekustamā īpašuma eksperti - Gabriele Gegevičūte ("Capitalica Asset Management"), Ivars Pommers ("Ellex Latvia"), Ursels Velve ("Mainor Ülemiste") un Džovanni dalla Dzonka ("Baltic RE Group").

BREL forums kopš 2010.gada pulcē nekustamā īpašuma attīstītājus, investorus, būvniekus un citus nozares ekspertus un profesionāļus. BREL foruma organizators ir "Colliers".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu