ŅEM VĒRĀ Uz Ķekavas apvedceļa būs jāievēro ātrgaitas ceļa noteikumi (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ķekavas apvedceļa būvniecības darbi.
Ķekavas apvedceļa būvniecības darbi. Foto: Evija Trifanova/LETA

Daļa no jaunuzbūvētā Ķekavas apvedceļa ir Latvijas pirmais autoceļš, kas tiks apzīmēts ar ceļazīmi Nr .552 "Ātrgaitas ceļš", informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

LVC skaidro, ka maksimālais braukšanas ātrums apvedceļa ātrgaitas posmā vasaras ceļu uzturēšanas periodā būs līdz 120 kilometriem stundā, bet ziemas uzturēšanas periodā no 2023.gada 16.oktobra (vai iestājoties ziemai raksturīgiem laikapstākļiem) līdz 15.aprīlim tas būs 90 kilometri stundā.

Ātrgaitas ceļa noteikumi paredz, ka pa šo ceļu atļauts braukt tikai ar motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, automobiļiem un autobusiem.

Savukārt velosipēdu vadītājiem un gājējiem aizliegts pārvietoties pa šo ceļu, taču šiem satiksmes dalībniekiem paredzēta infrastruktūra gar paralēlajiem ceļiem.

Tāpat aizliegts braukt atpakaļgaitā, kā arī aizliegts braukt traktortehnikai, norāda LVC pārstāvji.

Vienlaikus LVC uzsver, ka apvedceļa trasē transportam ir aizliegts apstāties un stāvēt, uz to norāda horizontālais marķējums - nepārtrauktā baltā līnija.

Foto: Latvijas Valsts ceļi

Jaunais Ķekavas apvedceļš būs daļa no Bauskas šosejas (A7). Pateicoties tā izbūvei, autobraucējiem, kas dodas no Lietuvas uz Rīgu caur Bausku vai otrādi, tagad būs iespēja izvairīties no sastrēgumiem Pierīgā, kas ietaupīs laiku ceļā.

Tas arī būtiski uzlabos satiksmes drošību uz Bauskas šosejas Pierīgā, jo trases daļa, uz kuras paredzēta lielāka satiksmes intensitāte, ir izbūvēta atbilstoši visām ātrgaitas ceļa satiksmes drošības prasībām, skaidro LVC.

Piektdien, 13. oktobrī, Ķekavas apvedceļš būs atvērts satiksmei un pieejams ceļa lietotājiem.

Jau ziņots, ka Ķekavas apvedceļa būvdarbus bija plānots pabeigt līdz 2023.gada beigām, savukārt ceļa uzturēšanu privātais partneris veiks vēl 20 gadus pēc būvdarbu pabeigšanas, līdz ar ko visa PPP projekta pabeigšana plānota 2043.gadā.

Ķekavas apvedceļa, tostarp pamattrases, paralēlo ceļu, pārvadu un citas saistītās infrastruktūras tehniskā projekta izstrādi un būvdarbus īsteno privātais partneris AS "Kekava ABT" un tā piesaistītie apakšuzņēmēji, bet būvuzraudzību nodrošina SIA "Firma L4".

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu