"Carlsberg": Maskava nozaga mūsu biznesu (12)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Dāņu alus darītava “Carlsberg”, saraujot visas attiecības ar Krieviju, atteikusies slēgt vienošanos ar Krievijas valdību, kas faktiski ļautu leģitimizēt Krievijas rīcību, sagrābjot uzņēmuma Krievijas aktīvus. Par to paziņojis uzņēmuma ģenerāldirektors Jākobs Ārups-Andersens, vēsta CNN.

Tiek norādīts, ka Dānijas uzņēmums jau no pagājušā gada centies pārdot savu meitaskompāniju “Baltika” Krievijā, sekojot vairāku citu Rietumu kompāniju paraugam, kas pametušas Krieviju pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Tomēr pēc tam, kad jūnijā “Carlsberg” paziņoja, ka ir atradis sava biznesa Krievijas daļas pircēju, jau drīz pēc tam Krievijas diktators Vladimirs Putins deva rīkojumu uz laiku arestēt “Carlsberg” daļas vietējās alus darītavās.

“Nav iespējams slēpt to faktu, ka viņi nozaga mūsu biznesu Krievijā. Mēs negrasāmies viņiem palīdzēt, lai tas izskatītos leģitīmi,” teica Ārups-Andersens.

“Carlsberg” rīcībā bija astoņas alus darītavas Krievijā, kurās strādāja ap 8400 cilvēku. Pērn “Baltikas” vērtība bija 9,9 Dānijas kronu (1,41 miljards dolāru).

Ņemot vērā ierobežoto mijiedarbību ar “Baltikas” vadību un Krievijas varasiestādēm, no jūlija “Carlsberg” nav spējis atrast nevienu pieņemamu situācijas risinājumu.

“Mēs negrasāmies slēgt vienošanos ar Krievijas valdību, kas attaisno nelikumīgu mūsu biznesa nozagšanu,” teica uzņēmējs.

Oktobrī “Carlsberg” izbeidza līgumus par savu zīmolu izmantošanu Krievijā, kas ļāva “Baltikai” ražot un pārdot “Carlsberg” produkciju valstī.

Pēc tam, kad beigsies šīs licences, “Baltika” nedrīkstēs ražot nevienu no mūsu produktiem. Protams, ka nav garantijas, vai tiešām “Baltika” to nedarīs, tomēr tā tam pēc noteikumiem vajadzētu būt,” teica Ārups-Andersens.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu