"Ilgi gaidīti un pieprasīti": Krievijā oligarhiem par prieku sāks ražot desas un cīsiņus no mušu kāpuriem (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Krievijas vicepremjers Deniss Manturovs ierosinājis “strādāt ar krievu mentalitāti” un iemācīt iedzīvotājiem ēst mušu kāpurus. Šī ideja guvusi atbalstu ne tikai likumdevēju, bet arī miljardieru vidū, kuri no tā var būt galvenie ieguvēji. Tieši tādēļ Krievijas valdība jau oktobrī noteica jaunu kārtību, kādā audzēt melno mušu kāpurus.

Krievijas Zinātņu akadēmijas profesors, Federālā dzīvnieku audzēšanas izpētes centra vadītājs Romāns Ņekrasovs norādījis, ka “valdības pieņemtie noteikumi bijuši ilgi gaidīti un pieprasīti, kas ļaus oficiāli sākt un organizēt melno mušu kāpuru produktu ražošanu. Tas atvērs iespējas ražotājiem padarīt sortimentu daudzveidīgāku, bet kukaiņu izmantošana pārtikā nostiprinās Krievijas pārtikas bāzi.”

Zināmākie pārtikas ražotāji, kuri ražos produktus no mušu kāpuriem, ir ONTO, “Biogenesis” un “Ekobelok”. Pēc “Forbes” datiem, galvenais labuma guvējs kompānijā “Biogenesis” ir lielas tītaru gaļas pārstrādes kompānijas “Damat” vadītājs Naums Babajevs.

Uzņēmuma “Ekobelok” īpašnieks ir Nataniils Daņilovs, kurš arī nav “vienkāršs uzņēmējs”. Viņš ir bijis līdzīpašnieks kompānijās, kas pieder miljardieriem Zaraham Ilijevam un Godam Nisanovam.

Lielākie no kukaiņiem ražotās pārtikas produktu piegādātāji sortimentā piedāvā kotletes, desas, cīsiņus un olbaltumvielu batoniņus, kuru sastāvā ir mušu kāpuri, uzsver konsultāciju kompānijas “Junikon” direktors Viktors Jerjomenko.

Ņekrasovs piebilst, ka kukaiņi nu Krievijā kļūs par savdabīgu “mini-lopu”, ko iespējams audzēt ar mērķi pabarot cilvēkus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu