Krievija no "zelta vīzu" gribētājiem pieprasījusi krievu valodas zināšanas (6)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas varasiestādes pieprasījušas no ārvalstniekiem - “zelta vīzu” gribētājiem ne tikai investīcijas Krievijā, bet arī krievu valodas, valsts vēstures un likumdošanas pārzināšanu, vēsta “The Moscow Times”.

Galvenā barjera Indijas, Irānas, Ķīnas un Bangladešas pilsoņiem, lai iegūtu uzturēšanās atļauju Krievijā apmaiņā pret investīcijām, izrādījušies testi krievu valodā un ar Krievijas vēstures jautājumiem, norādījusi “Rus Residency” līdzdibinātāja Nataļja Fridlendere.

Vairākiem Vācijas pilsoņiem bez krievu valodas zināšanām gan izdevies nokārtot testus un iesniegt dokumentus, lai saņemtu “zelta vīzas”.

Krievijas Iekšlietu ministrija apstiprinājusi, ka uzturēšanās atļaujas iegūšanai nepieciešams pierādīt krievu valodas, vēstures un likumdošanas zināšanas. Tas paredzēts kā “naturalizācijas kanāls cilvēkiem, kas savu dzīvi vēlas saistīt ar Krieviju un integrēties sabiedrībā”.

Sākotnēji Krievijas Ekonomiskās attīstības ministrija gan centusies atcelt prasību “zelta vīzu” gribētājiem kārtot zināšanu testus, taču Iekšlietu ministrija tādu iespēju noraidījusi.

Tiek norādīts, ka kopš gada sākuma uzturēšanās atļauju Krievijā pret investīcijām pieprasījuši ap 20 ārvalstnieku. Viņi kopumā piekrituši ieguldīt Krievijas ekonomikā aptuveni 1,2 miljardus rubļu (12,5 miljonus eiro). Tas ir desmit reizes mazāk, nekā Krievijas valdība bija prognozējusi sākotnēji.

“Valodas prasības, un vēl jo vairāk – eksāmens par vēsturi un likumdošanu nepadara “zelta vīzas” par pievilcīgām ārvalstu investoriem. Nevienā no analoģiskajām programmām Grieķijā, Spānijā, Ungārijā, AAE un Kiprā šādu prasību nav,” norādīja “Beyond Residency & Citizenship” pārstāve Jekaterina Isajeva.

Krievijas valdība “zelta vīzu” mehānismu sāka šī gada sākumā, ļaujot ārvalstniekiem vienkāršotā kārtībā iegūt uzturēšanās atļauju. Lai to iegūtu, ārvalstniekam ir jāiegulda sociāli nozīmīgos projektos 15 miljoni rubļu (156 tūkstoši eiro), jāmaksā nodokļi Krievijai tādā apjomā, lai tie sasniegtu četrus miljonus rubļu (41 tūkstoti eiro) gadā.

Tāpat nepieciešams ieguldīt 30 miljonus rubļu (312 tūkstošus eiro) Krievijas kompānijā, kas tirgū darbojas ne mazāk kā trīs gadus, kā arī jāmaksā nodokļi, sākot no sešiem miljoniem rubļu gadā. Vēl nepieciešams iegādāties nekustamo īpašumu Krievijā, kura kadastrālā vērtība ir sākot no 25 miljoniem rubļu (260 tūkstošiem eiro).

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu