“Pasažieru vilciens” mainīs nosaukumu (12)

TVNET
Foto: Zane Bitere/LETA

Sākot no 29. novembra, kad AS “Pasažieru vilciens” saņem jaunos “Škoda Vagonka” elektrovilcienus, tiek sākta pāreja uz jaunu zīmolu un nosaukumu “Vivi”, informē “Pasažieru vilciens”.

Nosaukums “Vivi” ir veidots no saukļa “Vienā vilcienā” vārdu pirmajiem diviem burtiem, sauklim simbolizējot pārvietošanos no punkta A uz punktu B ātrā, paredzamā un uzticamā veidā. Savukārt no valodnieciskā aspekta, no latīņu valodas “vīvus” atvasinātais “vivi” nozīmē dzīvs, skaidrots “Pasažieru vilciena” mājaslapā.

Jaunā logo uzbūves pamatā ir “vienā vilcienā” līnijas koncepcija un ietekmes no vilciena formas, kā arī asociatīva sasaiste ar līdz šim esošā logotipa elementiem jaunā, ilgtspējīgā un modernā veidolā, jo tajā ir iestrādāti AS “Pasažieru vilciens” grafiskai identitātei raksturīgie spārni. 

Zīmols “Vivi” tiks izmantots jauno vilcienu interjera un eksterjera dizainā, tīmekļvietnē, mobilajā lietotnē, informatīvajos un reprezentatīvajos materiālos. Zīmols tiek ieviests digitālajā vidē tīmekļa vietnē un mobilajā lietotnē jau no trešdienas, 29. novembra. Uz vilcieniem zīmols parādīsies decembra vidū. Pilnu zīmola ieviešanas procesu “Pasažieru vilciens” plāno pabeigt līdz 2024. gada beigām.

Jaunā logotipa izstrāde izmaksāja 3900 eiro bez PVN. Kopējās elektrovilcienu interjera un eksterjera krāsojuma dizaina izstrādes, jaunā logo izstrādes, vizuālās atpazīstamības vadlīniju jeb stila grāmatas izstrādes izmaksas ir 34 100 eiro bez PVN.

Atklāts iepirkums tika veikts 2019. gadā, un izvēlēts pakalpojuma sniedzējs ar zemākās cenas un uzņēmuma vērtībām atbilstošākās idejas piedāvājumu. Pakalpojumu sniedza SIA "Printpigeons" radošā komanda "Dizaina studija TEIKA".

AS "Pasažieru vilciens" veic vilciena pasažieru pārvadājumus ar zīmolu "Vivi", sniedz ritošā sastāva remonta pakalpojumus un nodrošina komercreisu servisu. AS "Pasažieru vilciens" ir dibināta 2001. gadā, 2023. gadā uzsākta pasažieru pārvadājumu modernizācija, ieviests jauns pasažieru apkalpošanas standarts un vilciena pasažieru pārvadājumu zīmols "Vivi". 2022. gadā tika pārvadāti 15,7 miljoni pasažieru, 98,8% reisu izpildot precīzi pēc vilcienu kursēšanas grafika. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 970 darbinieku.

Svarīgākais
Uz augšu