"Latvijas Finieris" iegūst Eksporta čempiona balvu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Konkursa "Eksporta un inovāciju balva 2023" svinīgajā apbalvošanā Eksporta čempiona balva pasniegta "Latvijas Finierim".

Konkursa "Eksporta un inovāciju balva 2023" svinīgajā apbalvošanā godināti uzņēmumi, kuri aizvadītajā gadā bijuši izcili eksportā, kā arī radījuši jaunus un inovatīvus produktus vai pakalpojumus. Konkurss ir augstākais valsts apbalvojums uzņēmējdarbībā, ko organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Centrālo statistikas pārvaldi (CSP), finanšu institūciju "Altum" un Latvijas eksportētāju asociāciju "The Red Jackets".

Šogad konkursā, saskaņā ar nolikumu, balvas tika piešķirtas kategorijās "Eksporta čempions", "Inovācijas čempions", "Eksporta jaunpienācējs", "Eksporta pieauguma līderis" un "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts". Uzvarētāji tika noteikti, žūrijas komisijai izvērtējot Centrālās statistikas pārvaldes datus par uzņēmumu un tā eksportu, radīto pievienoto vērtību, rentabilitāti, nodarbināto skaitu un citiem rādītājiem.

"Eksporta čempiona" balvu tradicionāli pasniedza "Eksporta un inovācijas balvas" patrons, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Šogad šo apbalvojumu saņēma "Latvijas Finieris", kuram aizvadītajā gādā izdevās kāpināt eksporta apgrozījumu par 27%.

Savukārt ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) pasniedza "Inovācijas čempiona" balvu uzņēmumam "Latvijas Mobilais Telefons", kas šogad pārsteidza ar saviem panākumiem jūras noklāšanā ar 5G tīkla pārklājumu, satiksmes monitoringa tehnoloģiju izstrādi.

Šogad pirmo reizi tika pasniegta "Inovācijas čempiona" balva arī valsts kapitāla uzņēmumu grupā, ko saņēma "Latvijas valsts meži" par inovācijām loģistikas, datu apstrādes un dronu tehnoloģiju jomā. Savukārt "Altum" specbalvu "Drošākais eksportētājs" saņēma SIA "Polystylex".

Kategorijā "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts" biedrību, nodibinājumu, plānošanas reģionu vai pašvaldības iestāžu grupā balvu saņēma Valmieras novada pašvaldības iestādes Valmieras muzeja ekspozīcija "De Woldemer", bet mazo un vidējo komercsabiedrību grupā - kultūrtelpa "Ola Foundation".

Šajā kategorijā žūrija vērtēja, vai produkts ir inovatīvs un ar augstu pievienoto vērtību, vai tas tiek veidots, saglabājot vietējos resursus un tiek attīstīts, ņemot vērā vietējo kultūras, dabas, sociālos un ekonomiskos faktorus.

"Inovācijas čempiona" valsts kapitāla uzņēmumu grupā balvu ieguva AS "Latvijas valsts meži", "Eksporta jaunpienācējs" balvu ieguva SIA "Fortes" un "Sky Power".

"Eksporta pieauguma līderis" nozarē "Zināšanu ietilpīga bioekonomika - kokapstrāde" ieguva "Vika Wood" un "Gaujas koks".

"Eksporta pieauguma līderis" nozarē "Zināšanu ietilpīga bioekonomika - pārtika" balvu ieguva "Latvijas piens" un "Dobeles dzirnavnieks".

"Eksporta pieauguma līderis" nozarē "Biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, farmācija" balvu saņēma "Madara Cocmetics".

"Eksporta pieauguma līderis" nozarē "Fotonika un viedie materiāli, tehnoloģijas" balvu saņēma "Heidelberg materials SBC Latvia" un "Light guide optics international".

"Eksporta pieauguma līderis" nozarē "Viedā enerģētika un mobilitāte" un uzņēmumu balvu ieguva "Malmar Sheet Metal" un "AKG Thermotechnik Lettland".

"Eksporta pieauguma līderis" nozarē "Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas" balvu ieguva "EIS Group Latvia" un "Mikrotīkls".

Kategorijā "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts" mazo un vidējo komercsabiedrību grupā - kultūrtelpa "Ola Foundation".

Kategorijā "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts" biedrību, nodibinājumu, plānošanas reģionu vai pašvaldības iestāžu grupā - Valmieras novada pašvaldības iestādes Valmieras muzeja ekspozīcija "De Woldemer".

Finanšu institūcijas "ALTUM" specbalva "Drošs eksportētājs" - SIA "Polystylex".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu