Dārgākā elektroenerģija Eiropā: Baltijas valstīs un Somijā (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Latvijas cenu zonā elektroenerģijas biržā “Nord Pool” vidējā cena piektdien ir 133,90 eiro par megavatstundu.

Salīdzinot ar ceturtdienu, biržas cena faktiski nav mainījusies, jo ceturtdien tā bija nebūtiski zemāka – vidēji 133,03 eiro par megavatstundu. Interesanti, ka elektroenerģija Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, tāpat kā iepriekšējās divās dienās, maksā vienlīdz dārgi.

Savukārt Somijā elektroenerģija vidēji maksā dažus centus mazāk – 133,82 eiro par megavatstundu.

Visaugstākā cena – 200,01 eiro par megavatstundu Latvijā būs piektdienas pēcpusdienā no plkst. 16 līdz 17. Savukārt zemākā cena gaidāma naktī uz sestdienu, kad pēc pusnakts cena par megavatstundu nokritīsies līdz 76,71 eiro.

Latvijas cenu zonā vidējā biržas cena novembrī bija 105,20 eiro par megavatstundu, kas ir ievērojami zemāk nekā vidēji 2022. gadā, kad elektroenerģijas cenas sasniedza vidēji 226,91 eiro par megavatstundu.

Salīdzinot ar oktobri, elektroenerģijas cenas pieaugušas par piektdaļu.

Baltijas valstīs ir būtiski augstākas cenas nekā citās cenu zonās. Piemēram, Francijā, Beļģijā, Nīderlandē un Luksemburgā vidējā cena piektdien ir 93 eiro par megavatstundu. Dānijā un Zviedrijā cenas ir vēl mazliet zemākas – vidēji 88 eiro par megavatstundu. Norvēģijā galvaspilsētas apkaimē vidējā cena šodien ir 87 eiro par megavatstundu, bet tuvāk ziemeļiem, piemēram, Trondheimas apkaimē – ap 57 eiro par megavatstundu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu