"Rūjienas saldējums" iegulda ap 1,5 miljoniem eiro jaunā ražošanas iekārtā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Saldējuma ražotājs SIA "Rūjienas saldējums", realizējot Lauku atbalsta dienesta modernizācijas projektu, sadarbībā ar "Swedbank" ieguldīs apmēram 1,5 miljonus eiro jaunā "Mini Melt BIG Ball" ražošanas iekārtā, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.

Bankā atzīmē, ka "Rūjienas saldējums" regulāri veic ieguldījumus uzņēmuma attīstībā ar mērķi palielināt jaudas, paplašināt sortimentu un eksporta iespējas - uzbūvēta jauna saldētava un iegādātas saldējuma ražošanas iekārtas. Uzņēmums ir uzstādījis jaunas attīrīšanas iekārtas un plāno nomainīt apkures sistēmu.

Uzņēmumā sortimentā 2016.gadā tika ieviests produkts "Mini Melts", kas būtiski palielināja eksportu un nodrošināja jaunu klientu piesaisti. Pērn līdzās līdzšinējiem eksporta tirgiem uz 29 valstīm, piemēram, Poliju, Vāciju, Ukrainu, Īriju, un citām uzņēmums sākta produkcijas piegādi arī uz Kataru, Izraēlu un Maurīciju.

Jau vēstīts, ka "Rūjienas saldējums" pagājušajā gadā strādāja ar 5,451 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 53,4% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa saruka par 20,3% un bija 624 318 eiro.

Tostarp "Rūjienas saldējums" pērn no produkcijas pārdošanas vietējā tirgū guva ieņēmumus 1,459 miljonu eiro apmērā, kamēr kompānijas ieņēmumi eksporta tirgos veidoja 3,598 miljonus eiro. Salīdzinot ar 2021.gadu, kompānijas ieņēmumi vietējā tirgū samazinājās par 3,2%, kamēr eksportā realizētās produkcijas vērtība kāpa par 75,8%.

Uzņēmums reģistrēts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 751 389 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Rūjienas saldējuma" vienīgais īpašnieks ir Igors Miezis.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu