Berlīnes mērs sola novērst nekārtības Jaungada naktī (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Berlīnes mērs Kajs Vēgners
Berlīnes mērs Kajs Vēgners Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Berlīnes mērs Kajs Vēgners apsolījis nodrošināt kārtību Vācijas galvaspilsētā un stingri vērsties pret jebkādām nekārtībām tradicionālo Jaungada svinību laikā.

"Mēs esam veikuši visus nepieciešamos piesardzības pasākumus, lai nodrošinātu, ka kārtība tiek ievērota," paziņoja Vēgners.

Atsaucoties uz pilsētas daļām, kurās pēdējā laikā ir notikušas nekārtības, Vēgners norādīja, ka kārtības uzturēšana dažos rajonos ir sarežģīts uzdevums. "Es varu tikai vērsties pie visiem: Atļaujiet mums svinēt Vecgada vakaru miermīlīgi un nepiespiesti," viņš sacīja.

Taču viņš brīdināja, ka ikvienam, kas uzbrūk policijai vai ārkārtas dienestiem, būs jāsaskaras ar sekām.

Dažās galvaspilsētas daļās policijas spēki tiks izvietoti pastiprinātā režīmā.

"Mēs apzināmies, ka kopš 7.oktobra drošības situācija mūsu pilsētā ir kļuvusi saspringtāka nekā iepriekš," sacīja Vēgners. Pilsētā no pagājušā gada ir iemācījusies, ka ir jāizvieto pietiekams skaits policistu.

Vācijas iekšlietu ministre Nansija Fēzere šonedēļ pauda bažas, ka varētu atkārtoties nekārtības, kas pērn Vecgada vakarā notika vairākās Vācijas pilsētās.

Viņa sacīja, ka tādās dienās kā Vecgada vakars pieaug vardarbība "un mums, protams, ir jāpievērš ļoti liela uzmanība briesmām, ka tā var apvienoties ar radikalizāciju, kuru mēs tagad redzam Tuvo Austrumu konflikta aspektā".

2022.gada Vecgada vakarā vairākās Vācijas pilsētās notika uzbrukumi policistiem un ugunsdzēsējiem, kuros tika izmantota pirotehnika un raķetes. Šie uzbrukumi bija sevišķi smagi dažos Berlīnes rajonos, un 41 policists tika ievainots.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu