Foto un video Siliņa: Vilciens starp Viļņu un Rīgu papildina esošos gaisa satiksmes savienojumus (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte (no kreisās) un Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā, kur notiek Lietuvas uzņēmuma "LTG Link" vilciena sagaidīšanas pasākums, kas no šodienas sāk kursēt maršrutā Viļņa - Rīga - Viļņa.
Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte (no kreisās) un Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā, kur notiek Lietuvas uzņēmuma "LTG Link" vilciena sagaidīšanas pasākums, kas no šodienas sāk kursēt maršrutā Viļņa - Rīga - Viļņa. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunais vilciena maršruts, kas savieno Latvijas un Lietuvas galvaspilsētas, vēl vairāk nostiprinās abu valstu draudzību un ekonomiskās saites, kā arī pavērs jaunas ceļošanas iespējas mūsu iedzīvotājiem, jaunā vilciena maršruta atklāšanā sagaidot Rīgā Lietuvas premjerministri Indrīdu Šimonīti, uzsver Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Pēc Siliņas vārdiem, maršruts arī labi papildina esošos Latvijas un Lietuvas gaisa satiksmes savienojumus.

"Šis priecīgais notikums vēl vairāk nostiprinās mūsu draudzību. Lietuva ir Latvijas lielākais partneris gan tirdzniecībā, gan tūrismā - katrs piektais tūrists Latvijā ir no Lietuvas. Tāpat kaimiņvalsts iedzīvotāji arī daudz izmanto Rīgas lidostu un "airBaltic", kas nedēļas laikā nodrošina 38 lidojumus uz Lietuvas lidostām. Tāpēc jaunais dzelzceļa maršruts papildina esošos gaisa satiksmes savienojumus, rada jaunas tūrisma un ekonomiskās sadarbības iespējas," sacīja Siliņa.

Latvijas politiķe aicināja vilciena pasažierus no Lietuvas izbaudīt Latvijas dabu, kultūru un apmeklēt Rīgas vecpilsētu un Ziemassvētku tirdziņus.

Foto: No Rīgas Centrālās stacijas atiet starptautiskais vilciens "Rīga - Viļņa"

Foto: Sāk kursēt Lietuvas uzņēmuma "LTG Link" vilciens

Latvijas un Lietuvas valdību vadītājas darba pusdienās pārrunāja kopīgos projektus enerģētikas un transporta jomās un drošības situāciju reģionā, kā arī tālāko politisko, finansiālo un militāro atbalstu Ukrainai.

Jau ziņots, ka Siliņa šodien Rīgas Centrālajā stacijā sagaidīja savu Lietuvas kolēģi, premjerministri Ingrīdu Šimonīti, kura ieradās Latvijā ar pirmo “LTG Link” pasažieru vilciena komercreisu no Viļņas uz Rīgu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu