"Latvijas pasts" izsolīs 12 nekustamos īpašumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: “c. Lendži”, Lendžos, Lendžu pagastā, Rēzeknes novadā

VAS "Latvijas pasts" publiskās izsolēs ar augšupejošu soli izsolīs 12 uzņēmējdarbībā neizmantotus un biznesa mērķiem neatbilstošus nekustamos īpašumus, informēja pasta pārstāvji.

Pasta pārstāvji informē, ka izsolēs būs iespējams iegādāties 12 nekustamos īpašumus - zemi, ēkas, biroju vai tirdzniecības telpas.

Savukārt izsolēs pieejamie īpašumi atrodas visos Latvijas novados, tostarp divi atrodas Kurzemē - Dienvidkurzemes un Tukuma novados, septiņi Latgalē - Augšdaugavas, Krāslavas, Preiļu un Rēzeknes novados, divi Vidzemē - Gulbenes un Valkas novados, bet Zemgalē, Dobeles novadā, pieejams viens nekustamais īpašums.

Kompānijā informē, ka gan nekustamo īpašumu atrašanās vietas un to potenciālais izmantojums, gan cenas krasi atšķiras, piemēram, zemākā noteiktā sākuma summa ir īpašumam Rēzeknē, toties augstākā - Tukumā.

Vienlaikus "Latvijas pasta" mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka nekustamo īpašumu "Pasta nodaļa", Vainovā, Rēzeknes novadā, izsolīs ar sākumcenu 548 eiro ar izsoles soli 20 eiro. Savukārt nekustamo īpašumu "Pūres pasta māja", Pūrē, Tukuma novadā, izsolīs ar sākumcenu 26 000 eiro ar izsoles soli 100 eiro.

Līdzdalībai izsolēs kompānija aicina pieteikties Tiesu administrācijas elektroniskajā izsoļu šķirklī "izsoles.ta.gov.lv" vai rakstot uz e-pasta adresi "izsoles@pasts.lv". Vairāk informāciju par aktuāliem "Latvijas pasta" izsolēs nodotajiem īpašumiem var uzzināt kompānijas mājaslapas sadaļā "Nekustamie īpašumi".

Pieteikšanās izsolēm ir iespējama līdz šā gada 24.janvārim.

TVNET jau vēstīja, ka 2023.gada decembrī "Latvijas pasta" akcionāri nolēma atsavināt vairāk nekā 20 kompānijai piederošos īpašumus, skaidrojot, ka nekustamie īpašumi vairs nav nepieciešami "Latvijas pasta" pamatdarbības nodrošināšanai.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasta" apgrozījums 2022.gadā bija 100,009 miljoni eiro, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 2,21 miljona eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2500 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu