Piena kooperatīvs "Dundaga" izsolīs savu pienotavu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Denis Babushkin/Shutterstock

Piensaimnieku lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Dundaga" februārī izsolīs savu pienotavu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Izsolē, kas sāksies ceturtdien, 6.februārī plkst.13 un noslēgsies 7.martā plkst.13, "Dundagas" maksātnespējas procesa administrators Sergejs Kravčuks kā lietu kopību piedāvās iegādāties ieķīlāto nekustamo īpašumu un neieķīlāto kustamo mantu.

Tostarp izsolē piedāvā iegādāties divus funkcionāli saistītus nekustamos īpašumus, kuru novērtējums un arī pirmās izsoles sākumcena ir 64 000 eiro.

Abi īpašumi atrodas Talsu novada Dundagas pagasta Dundagā, Ernesta Dinsberga iela 1. Viena īpašuma sastāvā ir būves, bet otra - zemesgabals 0,3935 hektāru platībā.

Hipotekārais kreditors ir Valsts ieņēmumu dienests, bet piedzinēji - "Dundagas" kreditori.

Tāpat kā lietu kopību piedāvāts iegādāties kustamo mantu, kas nepieciešami piena pārstrādei un dažādu veidu piena produkcijas ražošanai - mēbeles, palīgiekārtas un palīgierīces, mantas ražošanas un pārdošanas procesa nodrošināšanai un organizēšanai, kā arī transportlīdzekļus piena savākšanai un saražoto preču piegādāšanai.

Mantu novērtējums ir 181 062 eiro.

Izsolītas arī tiek sešas preču zīmes, kas reģistrētas Patentu valdes Preču zīmju reģistrā. To novērtējums ir 200 eiro, bet kopā ar kustamo mantu - 181 262 eiro.

Piedzinēji ir "Dundagas" kreditori.

Vienotā pārdošanas objekta novērtējums un izsoles sākumcena ir 245 262 eiro. Izsoles solis ir 10 000 eiro. Izsoles cena daļā par funkcionāli saistīto nekustamo īpašumu pārdošanu nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), savukārt daļā par kustamo mantu - ir apliekama ar PVN.

Jau ziņots, ka kooperatīvs no 2023.gada jūlija ir apturējis piena produktu ražošanu, bet Kurzemes rajona tiesa pasludinājusi piensaimnieku lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību "Dundaga" par maksātnespējīgu.

Kooperatīvās sabiedrības valdes priekšsēdētājs Jānis Zadiņš aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka lēmumu pārtraukt darbību ietekmēja vairāki faktori, tostarp augstās ražošanas izmaksas.

Tāpat Zadiņš atzīmēja, ka kooperatīva ražotne ir vēsturiskajā Dundagas pienotavas ēkā, kurai, lai izpildītu vides prasību standartus, bija nepieciešams veikt papildu finanšu ieguldījumus, kas sakrita ar nozarei sarežģītu laiku.

Viņš stāstīja, ka ir pieaugušas arī ar ražošanu saistītās energoresursu, izejmateriālu un izejvielu cenas, kas radīja būtisku gala produktu cenas pieaugumu. Savukārt straujās iedzīvotāju pirktspējas samazināšanās rezultātā iedzīvotāji vairāk izvēlas alternatīvus un lētākus ārvalstu piena produktus.

2022.gadā "Dundaga" strādāja ar 1,653 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,4% mazāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kooperatīva peļņa bija 65 721 eiro pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Kooperatīvs reģistrēts 1992.gadā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu