Aicina ziedot Bērnu slimnīcas Vecāku mājas pastāvēšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Bērnu slimnīcas fonds

Vecākus aicina ziedot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Vecāku mājas darbības turpināšanai arī 2024.gadā, informēja Bērnu slimnīcas fonda komunikācijas projektu vadītāja Linda Anna Dāldere.

Pērnā gada nogalē noslēdzies Eiropas Sociālā fonda projekts onkoloģijas pacientu atbalstam, kas sedza daļu Vecāku mājas darbības izdevumu. Lai Vecāku māja, kas ik gadu sniedz atbalstu ap 1000 mammām un tētiem, kuru bērni ilgstoši ārstējas slimnīcā, varētu turpināt darbu arī 2024.gadā, nepieciešami gandrīz 140 000 eiro.

BSF vadītāja Liene Dambiņa norāda, ka arī Vecāku mājai jāmaksā par ūdeni, siltumu, apsaimniekošanu, jāalgo darbinieki. Šobrīd tā darbojas ar fonda uzkrājuma palīdzību, taču tas nebūs iespējams ilgstoši.

"Labklājības ministrijas plānos Vecāku mājas finansēšana šogad neietilpst, tāpēc aicinām sabiedrību ziedot, lai arī šogad gan smagi slimu un priekšlaikus dzimušu, gan ikviena bērniņa, kurš ārstējas BKUS, vecāki varētu saņemt naktsmājas, patvērumu, psiholoģisku atbalstu un pleca sajūtu," aicina Dambiņa.

Apzinoties, cik liela nozīme ir Vecāku mājai un cik būtisku atbalstu tā dod vecākiem, kuru bērni ilgstoši ārstējas BKUS, iniciatīvu ziedojumu piesaistei uzņēmušies sabiedrībā zināmi vecāki, tostarp Armands Simsons, Ieva Florence-Vīksne, Māris Grigalis, kā arī mūziķe Māra Upmane-Holšteine, kurai pašai bijusi pieredze ar ilgstošu bērna ārstēšanos un viesošanos Vecāku mājā. Ar devīzi "Vecāki vecākiem" viņi vēršas pie saviem draugiem, radiem, paziņām, sekotājiem sociālajos tīklos un ikviena vecāka Latvijā, lūdzot ziedot Vecāku mājas uzturēšanai.

Ikvienam, kurš vēlas atbalstīt Vecāku mājas darbību, jau no februāra sākuma pieejamas arī ziedojumu kastītes "Rimi" veikalos visā Latvijā.

BKUS Vecāku māja Torņakalnā jau kopš 2011.gada sniedz atbalstu ģimenēm, kuru bērni ilgstoši ārstējas slimnīcā, nodrošinot gan naktsmājas, gan praktisku un psiholoģisku atbalstu. Kopumā 12 darbības gadu laikā Vecāku māja sniegusi palīdzību vairāk nekā 7500 ģimenēm. Nereti Vecāku mājā uzturas reģionu iedzīvotāji, kā arī priekšlaicīgu dzimušo bērniņu mammas, un reizēm vecāki te pavada pat trīs mēnešus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu