Latvijas Banka izsniegusi kolektīvās finansēšanas pakalpojumu sniedzēja darbības atļauju "Lande Platform"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas Bankas uzraudzības komiteja izsniegusi kolektīvās finansēšanas pakalpojumu sniedzēja darbības atļauju SIA "Lande Platform", informēja Latvijas Bankas pārstāvji.

"Lande Platform" reģistrēta kolektīvās finansēšanas pakalpojumu sniedzēju reģistrā ar tiesībām sniegt aizdevumu piešķiršanas atvieglošanu un saistītos papildpakalpojumus - ieguldītāju aizdevumu portfeļa individuāla pārvaldība, ziņojuma dēļa izmantošana, kredītspējas novērtējuma piemērošana kolektīvās finansēšanas projektiem un kolektīvās finansēšanas piedāvājumu cenas un/vai procentu likmes ierosinājums.

Vienlaikus ar darbības atļaujas saņemšanu "Lande Platform" izteikusi nodomu sniegt kolektīvās finansēšanas pakalpojumus arī citās Eiropas Savienības valstīs.

Kolektīvās finansēšanas pakalpojuma sniedzējs ir uzņēmums, kas uztur tiešsaistes platformu, kurā saved kopā ieguldītājus un uzņēmumu, kas vēlas piesaistīt finansējumu uzņēmējdarbībai, pamatojoties uz tā ierosināto kolektīvās finansēšanas projektu. Lai sniegtu kolektīvās finansēšanas pakalpojumus, uzņēmumam jāsaņem darbības atļauja atbilstoši vienotajam Eiropas Savienības regulējumam.

Kolektīvās finansēšanas pakalpojumu regulējums nodrošina šī pakalpojuma sniedzējiem līdzvērtīgas iespējas Eiropas Savienības valstīs neatkarīgi no tā, kurā valstī pakalpojuma sniedzējs saņēmis darbības atļauju, proti, iespējama pārrobežu darbība.

Latvijas Banka savā tīmekļvietnē uztur nacionālo reģistru, kurā iekļauti kolektīvās finansēšanas pakalpojumu sniedzēji, kas saņēmuši darbības atļauju Latvijā. Savukārt visaptverošu Eiropas Savienības kolektīvās finansēšanas pakalpojumu sniedzēju reģistru uztur Eiropas Vērtspapīru un tirgu iestāde, kura to publisko savā tīmekļvietnē. Šajā reģistrā ir iekļauta informācija gan par pakalpojumiem, ko konkrētais pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs sniegt, gan arī par dalībvalstīm, kurās tas var darboties.

Uzņēmējiem, kas vēlas kolektīvās finansēšanas pakalpojumu sniedzēja darbības atļauju saņemt Latvijā, jāvēršas Latvijas Bankā. Latvijas Banka nodrošina uzņēmējiem atbalstu un konsultācijas visā darbības atļaujas saņemšanas procesā.

"Lande Platform" reģistrēta 2022.gada martā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 3159 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma īpašnieki ir Ņikita Gončars (88,6%), Lielbritānijas uzņēmums "Vauban Nominees" (4,6%), Rumānijas uzņēmums "Lande Investors" (4,6%) un Igaunijas uzņēmums "Badideas" (2,2%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu