Taivāna paplašinās kontroli pār darbgaldu eksportu uz Krieviju un Baltkrieviju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Melnikov Dmitriy/Shutterstock

Ievērojot demokrātisko partnervalstu noteiktās stingrākās sankcijas, Taivāna martā paplašinās kontroli pār augstas klases darbgaldu eksportu uz Krieviju un Baltkrieviju, ceturtdien paziņojusi Taivānas ekonomikas ministre Vana Meihua.

Taivāna 2023.gadā sāka kontrolēt vairāku veidu augstas klases darbgaldu eksportu uz Krieviju un Baltkrieviju. Trešdien Ekonomikas ministrija pievienoja 77 preces to darbgaldu sarakstam, kurus aizliegts eksportēt uz Krieviju un Baltkrieviju. Jaunie ierobežojumi stāsies spēkā 8.martā.

Vana norādīja, ka līdzīgi eksporta kontroles pasākumi ir ieviesti Savienotajās Valstīs, Eiropas Savienībā (ES), Japānā un Dienvidkorejā. Šīs valstis cerēja, ka Taivāna sekos to piemēram.

Vana norādīja, ka vairāki darbgaldi, jo īpaši augstas klases darbgaldi, tika nosūtīti uz Krieviju.

Pēc ministres sacītā, Taivānas uzņēmumu izmantotās darbagaldu "smadzenes" nāk no Japānas vai Vācijas. Darbgaldi, kas var veikt dažādu materiālu precīzu apstrādi, ir plaši izmantojami gan militāriem, gan komerciāliem mērķiem.

"Mēs turpināsim sadarboties ar partneriem un atbalstīsim Ukrainu," ceturtdien platformā "X" paziņoja Taivānas ārlietu ministrs Džozefs Vu, norādot uz Taivānas apņēmību aizlāpīt visus caurumus sankcijās, kas piemērotas Krievijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu