Kandidēšanai Satversmes tiesas tiesneša amatam pieteikušās divas AT tiesneses (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ST Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa.
ST Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kandidēšanai Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam pieteikušās divas Augstākās tiesas (AT) tiesneses - Civillietu departamenta senatore Dzintra Balta un Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa, informē AT.

Ceturtdien, 29.februārī plkst.10, AT plēnums virzīs kandidātu ST tiesneša amatam.

Balta ir AT Civillietu departamenta senatore kopš 2020.gada. Pirms tam bijusi tiesnese Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā un Rīgas apgabaltiesā. Baltai ir maģistra grāds tiesību zinātnē. Viņa ir Tieslietu padomes locekle no AT tiesnešu vidus un ir Tieslietu padomes priekšsēdētāja vietniece.

Krūmiņa ir AT tiesnese no 2005.gada, kopš 2007.gada AT Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja. Pirms apstiprināšanas AT tiesneses amatā bijusi tiesnese Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, Administratīvajā apgabaltiesā, bijusi Tieslietu ministrijas valsts sekretāre likumdošanas jautājumos un viena no administratīvās justīcijas izveidotājām atjaunotajā Latvijā. Krūmiņai ir maģistra grāds tiesību zinātnē un viņa beigusi pārkvalifikācijas kursu Starptautisko attiecību institūtā.

Vakanta tiesneša vieta ST radusies, jo beidzas ST tiesneša Alda Laviņa pilnvaras, kuru šajā amatā Saeima pirms desmit gadiem apstiprināja pēc AT plēnuma priekšlikuma. Saskaņā ar ST likumu Saeima citu tiesnesi apstiprina pēc tās pašas institūcijas priekšlikuma, kura bija izvirzījusi iepriekšējā tiesneša kandidatūru.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu